3.8.23

Αθανάσιος (Σάκης) Μιχαηλίδης*: "Στην Π.Κ.Μ ο πολιτισμός είναι προτεραιότητα..."

Eκθεση ακουαρέλας «Φως και χρώματα του Αιγαίου» της ζωγράφου Χαράς Χρυσανθάκη.

Μετά το πέρας του αρχιερατικού εσπερινού, στην Αγιάσο Μυτιλήνης, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Αθανάσιος (Σάκης) Μιχαηλίδης, παρευρέθηκε μαζί με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ερεσσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβο Γ' , στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ακουαρέλας «Φως και χρώματα του Αιγαίου» της ζωγράφου Χαράς Χρυσανθάκη. Η έκθεση λειτουργεί στο Φουαγιέ του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η Ανάπτυξη», στην Αγιάσο Λέσβου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού και θα διαρκέσει μέχρι της 17 Αυγούστου.
 
Σχολιάζοντας το εικαστικό γεγονός, ο κ. Μιχαηλίδης υπογράμμισε:
«Παραφράζοντας τον Σαίξπηρ θα έλεγα ότι «ο σκοπός της τέχνης είναι να δώσει στη ζωή φως και χρώματα… Η έκθεση της Χαράς Χρυσανθάκη, μας υπενθυμίζει ότι γύρω μας υπάρχει ομορφιά, αισθητική, υπάρχει άπλετο φως και χρώματα, τα οποία προσπερνάμε στον αγώνα της καθημερινότητας. Ευτυχώς που οι καλλιτέχνες είναι παρόντες να μας το υπενθυμίζουν. Σ΄ αυτό όμως που πρέπει να εστιάσουμε είναι ο πολιτισμός, ο οποίος δεν κληρονομείται όπως λένε, αλλά κατακτάται. Πρέπει να χαράξουμε το σύγχρονο αποτύπωμα του πολιτισμού μας, εν έτει 2023 με το βλέμμα στο μέλλον. Στην Π.Κ.Μ ο πολιτισμός είναι προτεραιότητα και αυτά που έχει κατακτήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αποδεικνύονται από το έργο του κ. Τζιτζικώστα στον τομέα αυτόν. Είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε κάθε πολιτιστική δράση, κάθε δημιουργό. Γιατί πολιτισμός είναι η Ελλάδα.»




* Ο κ.  Αθανάσιος (Σάκης) Μιχαηλίδης, είναι δικηγόρος, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του  ΠΚΜ κ. Απόστολο Τζιτζικώστα

"ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ"