4.6.23

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΟΙΚΙΑΣ: η εντυπωσιακή πρόταση της διακοσμήτριας Ειρήνης Μητούδη -25 φωτο

Αν σκέφτεστε να αλλάξετε ...περιβάλλον, απλά μείνετε στο σπίτι σας, αλλά συμβουλευτείτε τον κατάλληλο άνθρωπο!!! Μια συνάντησή με την κ. ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ και οι... προτάσεις της, θα μεταμορφώσουν το χώρο σας,  αλλάζοντας την ψυχολογία και τη διάθεσή σας!!!
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γκαίτε είπε: "ο πιο ευτυχισμένος —είτε βασιλιάς είτε χωριάτης— είναι αυτός που βρίσκει γαλήνη στο σπίτι του", ενώ ο Βίκτωρ Ουγκώ, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο μακριά, ισχυρίστηκε ότι: "τα σπίτια μοιάζουν με τους ανθρώπους που τα κατοικούν".
Το σίγουρο είναι ότι η ζωή μας χρειάζεται αλλαγές. 
 Αν αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, τα πράγματα που βλέπεις θα αλλάξουν.
Ρωτήσαμε γι΄αυτό, την -πιο- ειδική, η οποία συνδυάζει το επάγγελμά της με τις εικαστικές τέχνες...
Με άλλα λόγια, στην εργονομία και τη λειτουργικότητα, προσθέτει και την αισθητική!
3 σε 1...!
Η γνωστή διακοσμήτρια και εικαστικός της Θεσσαλονίκης κ. Ειρήνη Μητούδη μιλάει στο OlymposVoice και αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη διακόσμηση οικιών, τις τάσεις, τα χρώματα, τα υλικά:

"Όσο φιλόξενο κι αν είναι ένα σπίτι, πλέον πρέπει να είναι και λειτουργικό, καθώς η εργασία από το σπίτι κερδίζει ολοένα περισσότερο έδαφος ενώ, μπορούμε να τα έχουμε ως "all inclusive" μέσα στο σπίτι μας όλα προσθέτοντας: Γραφείο, γυμναστήριο, χώρο πρασίνου, εργαστηρίων κ.α.".
Η γνωστή διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων ανέλαβε να αναμορφώσει και στην ουσία να μεταμορφώσει, οικία 160 τ.μ. στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ακολουθώντας όχι μόνο τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών αλλά και τις τάσεις της εποχής.
"Η εκλεπτυσμένη πολυτέλεια με ταυτόχρονη άνεση στους χώρους ανάπαυσης
της τετραμελούς οικογένειας ήταν το ζητούμενο.
  
Πάντα μια ουσιαστική συζήτηση «εφ´ όλης της ύλης»με τους πελάτες είναι απαραίτητη για να μπορέσεις να δημιουργήσεις έναν εργονομικά άρτιο χώρο καλύπτοντας τις ανάγκες όλων όσων ζουν στην κατοικία.
Ανάλογα με τις συνήθειες τους και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας η διαμόρφωση της κάθε οικίας μπορεί να είναι τελείως διαφορετική! 
Την διακόσμηση μπορούμε να την παρομοιάσουμε με ένα ζωντανό οργανισμό και για αυτό αναπτύσσεται ανάλογα με τις συνθήκες της ζωής των ανθρώπων. 
Π.χ. με την εμφάνιση του Covid δημιουργήθηκε έντονη η ανάγκη ύπαρξης χώρου γραφείου μέσα στην κάθε οικία ή λόγω του εγκλεισμού μας στις καραντίνες, της αποχής μας δηλαδή από την φύση, λόγω φορτωμένου ωραρίου, βλέπουμε να αναπτύσσετε η ανάγκη για εσωτερικούς κήπους".

Διαβάζοντας το κείμενο και βλέποντας τις φωτογραφίες του αφιερώματός μας, μπορείτε να κατανοήσετε τις αλλαγές και τις λεπτομέρειες της αναμόρφωσης του εσωτερικού χώρου, στον οποίο η κ. Μητούδη ξεδίπλωσε τη δημιουργική φαντασία της,  στοχεύοντας παράλληλα στην εργονομία, δημιουργώντας μια οικία που επιζητείς να περνάς πολλές ώρες και να νιώθεις πως είσαι σε ένα cozy και ήρεμο περιβάλλον που ηρεμεί και φέρνει την ασφάλεια, τη ζεστασιά και την άνεση που ψάχνεις.
Το 160 τμ διαμέρισμα είναι διακοσμημένο με σύγχρονο design, με εύστοχες αναφορές σε διακοσμητικές τάσεις που του προσδίδουν κλάση, φινέτσα και στιλ. Οι λιτές και ίσιες γραμμές του το κάνουν κομψό δίδοντας ακόμη μεγαλύτερη έκταση στις διαστάσεις του! Πως ακριβώς έγινε αυτή η μεταμόρφωση; 
Η κ. Μητούδη εξηγεί:
"Στην συγκεκριμένη οικία βλέπουμε να δεσπόζει το ζεστό ξύλινο δάπεδο στον χώρο όπου δημιουργεί και τον καμβά για να αναδειχθεί ο άσπρος γωνιακός καναπές του THINK ABOUT HOME, από όπου αγοράστηκαν όλα τα έπιπλα, ενώ το “έξυπνο” στρογγυλό τραπέζι μπροστά του, μεταλλάσσεται σε ψηλό, όπου μπορείς εύκολα να γευματίσεις. 
Η κατασκευή γυψοσανίδας με κρυφό φωτισμό, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την στήριξη της τηλεόρασης και κάνει τον χώρο ακόμη πιο φιλόξενο με τον ιδιαίτερο φωτισμό που προκύπτει, ενώ ένα έπιπλο ιδιαίτερου design σε χρώμα πετρόλ αναδεικνύεται μοναδικά μπροστά στις τεχνικές βαφής που επιλέξαμε.
Το τζάκι επενδεδυμένο με μάρμαρα και ένα δεύτερο σαλόνι κοντά του, μπορεί να φιλοξενήσει παρέες της οικογένειας ενώ μέσα από δυο fusing glass, μπορεί να περνά το φως του ηλίου τα πρωινά και το βράδυ γίνονται δυο ιδιαίτερα φωτιστικά εφόσον έχει προβλεφθεί φωτισμός πίσω από αυτά. 
Στην ιδιαίτερα σχεδιασμένη τραπεζαρία μπορούν να γευματίσουν άνετα μέχρι και 10 άτομα. 
Ο μπουφές με εξαίρετο φινίρισμα σε χρώματα της άμμου με φόντο τις τεχνικές βαφής από τα «Χρώματα Κοσμάογλου» 
Ένα μίνι τροχήλατο μπαρ από μπρούτζο της εταιρίας DOMUS HOMUS καθώς και πολλές άλλες διακοσμητικές πινελιές της ίδιας εταιρίας, δίνουν μια διαφορετική νότα στον χώρο".

Τι σκέφτεστε; 
Θέλετε να αλλάξετε κι εσείς το χώρο σας, αλλάζοντας παραστάσεις και διάθεση; 
Τολμήστε... 
Η κ. Μητούδη θα πιάσει το σφυγμό σας και θα πραγματοποιήσει όσα ονειρεύεστε.
Για το σπίτι σας, το γραφείο, την επιχείρησή σας. 


Για το ΟlymposVoice, 
Μπικηρόπουλος Θεοχάρης






























ΠΑΤΉΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΊΤΕ ΔΙΑΚΌΣΜΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΎ ΧΏΡΟΥ, ΕΔΩ:  https://olymposvoice.blogspot.com


*** Η κ. ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ είναι διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων με έδρα τη Θεσσαλονίκη και εικαστικός, από τις πιο γνωστές της τέχνης του Κολάζ στην Ελλάδα.