19.8.22

Το νέο project της διακοσμήτριας Ειρήνη Μητούδη για την εταιρία ΑΝΑΚΕΜ:εργονομία, αρμονία, λειτουργικότητα, φουτουριστική ατμόσφαιρα, minimal πολυτέλεια και design-25 φωτογραφίες

Ο Σχεδιασμός και η Διακόσμηση Εσωτερικού Χώρου κατοικιών, καταστημάτων και επιχειρήσεων συνδυάζει τον σχεδιασμό (design), τις τέχνες, τις κατασκευές, την εφαρμογή, το χρώμα, την επικοινωνία και κατ΄επέκταση την ψυχολογία, την αισθητική και την αρχιτεκτονική.

Η εμπειρία και η δημιουργική φαντασία του διακοσμητή, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για το καλύτερο αποτέλεσμα. 
Ο interior designer, σε συνεννόηση με τον πελάτη, ασχολείται με τη διαμόρφωση και αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Εστιάζει στο χώρο και την επιθυμία του πελάτη, μελετά τις διαστάσεις της εργονομίας και της ανθρωπομετρίας για την εύρυθμη διαρρύθμιση και τη λειτουργικότητα του χώρου βάζοντας στο «διακοσμητικό κάδρο», τον σχεδιασμό των επίπλων και διακοσμητικών/χρηστικών αντικειμένων, τις ιδιότητες και εφαρμογές των διαφόρων υλικών διακόσμησης, τον φωτισμό, την επιλογή των χρωμάτων σε συνδυασμό με το φως και τη δημιουργία της ιδανικότερης ατμόσφαιρας, ώστε ο χώρος, είτε είναι οικία, είτε κατάστημα, είτε τα γραφεία μιας επιχείρησης, να αποκτήσουν λειτουργικότητα, χαρακτήρα και να προσφέρουν καλή διάθεση στους εργαζόμενους και στους πελάτες, «πάντα με μια ταυτότητα» που θα χαρακτηρίζει το χώρο.
   




Η αρχιτέκτων-διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων κ. Ειρήνη Μητούδη, ανέλαβε την μελέτη- σχεδιασμό και κατασκευή των γραφείων της ΑΝΑΚΕΜ στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Η ΑΝΑΚΕΜ δραστηριοποιείται στο χώρο της ανακύκλωσης και της εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων εκσκαφών - κατασκευών και κατεδαφίσεων.
Η Επαναχρησιμοποίηση, η Ανακύκλωση, η Ανάκτηση υλικών και Ενέργειας είναι προϋπόθεση της βιώσιμης ανάπτυξης.
Με αυτό τον τρόπο η ΑΝΑΚΕΜ συμβάλει στην κυκλική οικονομία γιατί επιτρέπει την χρήση των υλικών για πολύ μεγαλύτερο χρόνο. Δίνει την ευκαιρία για να ανοίξει ένας «νέος κύκλος ζωής» για τα υλικά.
 
Η κ. Μητούδη παρέδωσε πρόσφατα ολοκληρωμένο το project της στην ΑΝΑΚΕΜ, το οποίο παρουσιάζουμε σήμερα.

Το βασικό μέλημα, όπως τόνισε η κυρία Μητούδη Ειρήνη, όταν αναλαμβάνει την εκπόνηση μια νέας μελέτης είναι η αναλυτική συζήτηση και επικοινωνία με τον πελάτη, ώστε να κατανοήσει πλήρως τις πραγματικές ανάγκες χρήσης του χώρου, τον τρόπο λειτουργίας, συνεργασίας και επαφής των υπαλλήλων, ώστε να επιτευχθεί η απόλυτη εργονομία του χώρου.
 






Η σωστή εκμετάλλευση των τετραγωνικών του χώρου είναι προς όφελος των αναγκών του εκάστοτε πελάτη. Απαιτείται σχεδιασμός, που να είναι και λειτουργικός καλαίσθητος και πρακτικός.

Το διακοσμητικό μέρος δηλαδή η επιλογή των υλικών και των χρωμάτων ακολουθεί ώστε να υπάρξει ένας άρτια εργονομικά και αισθητικά χώρος.
Στο συγκεκριμένο έργο επιλέχτηκε ένας καινοτόμος μοντέρνος βιομηχανικός σχεδιασμός με λεπτομέρειες όμως εκλεπτυσμού. Φυσικά υλικά, όπως το ξύλο, το σίδερο, το τσιμέντο, πρωτοστατούν στον χώρο αναδεικνύοντας παράλληλα, τα στοιχεία της πολυτελείας.
Το πάντρεμα των δυο στυλ στις σωστές αναλογίες φέρει ένα εξαίρετο αποτέλεσμα!

Πατητή τσιμεντοκονία καλύπτει τα δάπεδα των γραφείων, λευκή λάκα και φυσικό ξύλο σε ανοιχτόχρωμους τόνους των επίπλων στον χώρο υποδοχής , γραφείων και ντουλαπιών , όλα ειδικού σχεδιασμού από την Μητούδη Ειρήνη.

Ειδικές κατασκευές γυψοσανίδας δημιουργούν διακοσμητικά κρυφόφωτα και εσοχές για την προβολή των ενημερωτικών φυλλαδίων της εταιρείας.

Υαλοπετάσματα διαχωρίζουν τον χώρο του meeting room όπου τοποθετούνται στον χώρο στο κέντρο της μια πτέρυγα των γραφείων!

Το τραπέζι συνεδριάσεων με μεταλλικό πόδι κοσμούν λευκά δερμάτινα καθίσματα και ένα ειδικής κατασκευής έπιπλο στον χώρο φιλοξενεί μια καφετιέρα και τον ανάλογο εξοπλισμό της.

Ενώ ένα κρεμαστό φωτιστικό διαφοροποιεί το ύφος του γενικού φωτισμού, ο οποίος καταρτίζεται από μεταλλικές ράγες φωτιστικών led.

Ένα έξυπνα κρυμμένο βεστιάριο βρίσκεται πίσω από έναν καθρέφτη πόρτα, ενώ τεχνική βαφής εναρμονίζεται εντέχνως με τον φωτισμό απλικών ώστε να δίνουν μια ιδιαίτερη αισθητική.

Τα τρία WC σε μοναδικά χρώματα με την τεχνική της πατητής τσιμεντοκονίας και αυτά και με την χρήση ειδικών κατασκευών γυψοσανίδας.








  








 Σαν τελικό αποτέλεσμα βλέπουμε ότι σε ένα γκρι καμβά αναδεικνύονται περίτεχνα όλα τα ειδικής κατασκευής έπιπλα και επιφέρουν ηρεμία και αρμονία στον χώρο, ενώ η δημιουργία και η διαμόρφωση της ξεχωριστής ατμόσφαιρας μέσα στο χώρο κάνει πιο άνετη και πιο ζεστή την παραμονή των ανθρώπων, εργαζομένων και πελατών, προκαλώντας ευφορία, ευχάριστη διάθεση και θετική ενέργεια!