28.5.23

Γέλιο μέχρι δακρύων στην παράσταση «Όλα στη φόρα», του Θανάση Μαργαρίτη- 50 ΦΩΤΟ

"Εάν, στη σύγχρονη τοπική κοινωνία της Κατερίνης, αναζητούσαμε παραστάσεις οι οποίες να ανταποκρίνονται στο υψηλό αισθητήριο επαγγελματικής απόδοσης και ενσυναίσθησης με τη θεματική αναφορά, ανάμεσά τους θα εντοπίζαμε την θεατρική παράσταση «Όλα στη φόρα», έργο του Θανάση Μαργαρίτη. Οι ηθοποιοί Θέτουν, την προσωπικότητά τους στο μικροσκόπιο τής αντιστοιχίας αιτιών και καταστάσεων, προκειμένου να αντικαταστήσουν μία δεδομένη πραγματικότητα με την ενδεχομενικότητα αυτής. Η διανομή των ρόλων εξαιρετικά αποτελεσματική. Συνολικά, πρόκειται για μία παράσταση αποστομωτική στις εικόνες τού παρόντος χρόνου, με απεριόριστες σκηνές γέλιου αλλά και πλοκής! Μια παράσταση που σίγουρα αφήνει εντυπώσεις!!! Συγχαρητήρια σε όλους τους ηθοποιούς και ειδικότερα στην κορούλα μου Μαρία Ζαβανδία".
 «Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.», Κάρολος Κουν.

Την παραπάνω κριτική την βρήκαμε σε ανάρτηση στο facebook του θιασάρχη Θανάση Μαργαρίτη και τη συνυπογράφουμε, επισημαίνοντας ότι αντίθετα με την τάση της εποχής, με θεατρικά έργα τα οποία αποδίδουν 2-3 ηθοποιοί, λόγω κόστους, ο Μαργαρίτης συνεχίζει να  ανεβάζει παραστάσεις με ένα σύνολο ηθοποιών που εντυπωσιάζει. 10, 15, 25 ηθοποιοί -και δεν εννοούμε τις παιδικές παραστάσεις!-
Άφθονο γέλιο μέχρι δακρύων, φρέσκα κείμενα, πάθος και ζωντάνια στη σκηνή, με μια "δόση" διαδραστικότητας ειδικά στα σημεία όπου η ένταση της μουσικής ανεβάζει ...ντεσιμπέλ γρήγορες  εναλλαγές σκηνών και σκηνικών!! Με τη σφραγίδα του Θανάση Μαργαρίτη που δεν κρύβει τη συγκίνησή του λίγο πριν πέσει η αυλαία.
Επιτέλους ο νέος χώρος του Commedia προσφέρει στο κοινό και προσφέρεται, για ωραίες παραστάσεις. Είναι σίγουρο ότι ο Θανάσης Μαργαρίτης και η ομάδα του μας επιφυλάσσουν πολλές συγκινήσεις στο μέλλον!
Όσο για την παράσταση; Κυριακή 28 Μαίου η τελευταία.Προλαβαίνετε !