22.3.23

Η ΕΛΛΗ ΚΑΛΗΣΩΡΑ και η "ART HOUSE by ellikalisora" χάρισαν ένα ταξίδι ενδυνάμωσης, τέχνης και οινογνωσίας/γευσιγνωσίας-45 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

SOLD OUT ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η κ. Έλλη Καλησώρα, με στόχο ένα ταξίδι με το ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ", ένα ταξίδι ενδυνάμωσης, τέχνης και οινογνωσίας/γευσιγνωσίας, με τη σημαντική χορηγία γνωστών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, που στηρίζουν τέτοιες εκδηλώσεις προς τιμήν τους.

Η εκδήλωση άνοιξε με την παρουσίαση και γευστική δοκιμή εκλεκτών κρασιών από το "Οινοποιείο Μεσήμβρια" και την απαγγελία ποιημάτων.
Η ιδρύτρια του Art House, Έλλη Καλησώρα, μέσα από ένα δημιουργικό art class χρησιμοποίησε την θάλασσα ως πηγή έμπνευσης έτσι ώστε να οδηγήσει τους συμμετέχοντες να εκφραστούν δημιουργικά αφήνοντας ελεύθερη την φαντασία τους.
Ακολούθησε δραστηριότητα δημιουργίας αναλογικού κολάζ υπό την καθοδήγηση της διακοσμήτριας -εικαστικού Ειρήνης Μητούδη. Καθένας από τους συμμετέχοντες δημιούργησε το δικό του κολάζ με θέμα “το καράβι της ζωής”, σκεπτόμενος αλληγορικά το ταξίδι της δικής του ζωής. Η κ. Μητούδη, ίσως η πιο γνωστή ΚΟΛΑΖήστρια της Μακεδονίας, με δεκάδες συμμετοχές σε εκθέσεις και events, με τη μοναδική της δημιουργική φαντασία, καταξιωμένη στη μοντέρνα τέχνη με την τεχνική του κολάζ εντός κι εκτός Ελλάδας, έδινε τις συμβουλές τους στους συμμετέχοντες δημιουργούς που ...ενθουσιασμένοι δημιούργησαν ευφάνταστα έργα τέχνης!

Η κ. Τζένη Τσελεπή, Master NLP Coach ταξιδεύοντας μέσα από μια αλληγορία σε ένα σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης, ώθησε τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν στο καράβι της ζωής, τον καπετάνιο και τους ναύτες του. Παρουσιάζοντας την ζωή μας ως ένα καράβι με εμάς στην θέση του καπετάνιου, θέλησε να τονίσει πόσο καθοριστική σημασία έχουν οι σκέψεις μας για την πορεία της ζωής μας. Αυτά που σκεφτόμαστε και ο τρόπος που μιλάμε στον εαυτό μας δημιουργούν τελικά τα συναισθήματα μας και ορίζουν το πως βιώνουμε την ζωή. Η ζωή μας πολιορκείται από αρνητικές σκέψεις που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνον κλείνοντας τις πόρτες του μυαλού μας για να μην εισβάλλουν μέσα και κυριεύσουν τη λειτουργία μας στο καθεμέρα μας. 
Το Art House μοίρασε μετά από κλήρωση μοναδικά δώρα για τους τυχερούς καλεσμένους.
Οι εκδηλώσεις αυτές, δίνουν την ευκαιρία της επικοινωνίας ανθρώπων με αγάπη στις τέχνες και τον άνθρωπο, με πολιτιστικό αποτύπωμα, αισθητική και ευγενικά αισθήματα. Αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε στις γκρίζες μέρες που βιώνουμε, μετά την κρίση και τα μνημόνια, την πανδημία του κορωναιού, και σήμερα, μετά την τραγωδία των Τεμπών.
Η κ. Καλησώρα, με την ενεργό δράση της, την διοργάνωση επιτυχημένων εκδηλώσεων με αισθητική, άποψη, πολιτιστικό υπόβαθρο, δράσεις που εξευμενίζουν και αφυπνίζουν τους πολίτες, μέσα από τις αλληλεπιδράσεις και τις συνδέσεις μεταξύ τους, αποδεικνύει ότι ο πολιτισμός και οι τέχνες ενώνουν και δημιουργούν τις συνθήκες για ένα κόσμο πιο όμορφο. Αξίζει τα συγχαρητήρια, γιατί άνθρωποι σαν την κ. Καλησώρα, μας δείχνουν το δρόμο με τον ενθουσιασμό και την αποτελεσματικότητά τους, άνθρωποι που τραβάνε μπροστά, ανοίγοντας ένα παράθυρο στο μέλλον, με αισιοδοξία, αισθητική  και ευγένεια... Κι αν δεν υπάρχει δρόμος, η Έλλη Καλησώρα τον φτιάχνει με τη δημιουργική φαντασία της.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι ποιήτριες Μαρία Μπούλη, Αθηνά Χατζησυμεωνίδου και Κατερινώτης λογοτέχνης Θεοχάρης Μπικηρόπουλος.















































































ΕΛΛΗ ΚΑΛΗΣΩΡΑ
Art Therapist/εικαστικός
Ιδρύτρια "ART HOUSE by ellikalisora"
Συμβουλευτική γονέων-Αξιολόγηση παιδικού ιχνογραφήματος και παιδική ψυχοθεραπεία/μέθοδος "Vera Vaserhelyi"

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ
Διακοσμήτρια / Εικαστικός
Ασχολείται με την αρχιτεκτονική διακόσμηση εσωτερικών χώρων, μελέτη, επίβλεψη, κατασκευή εμπορικών καταστημάτων, γραφείων, ξενοδοχείων, κατοικιών με έδρα την Θεσσαλονίκη, είναι ένας άνθρωπος με πάθος για δημιουργία και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Η ζωγραφική σε συνδυασμό με το κολάζ πρωταγωνιστεί στην ζωή της. Έχει συμμετάσχει με έργα της, σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό που την εξιτάρει είναι ότι ταξιδεύοντας νοητά στον κόσμο του μη υπαρκτού, συνθέτει εικόνες αλληγορικές, οι οποίες αφήνουν πολλές φορές και ηχηρά μηνύματα! Για εκείνη, είναι πολύ σπουδαίο, τα έργα της να έχουν αλληλεπίδραση με τον θεατή και απολαμβάνει να ακούει από εκείνους, το τί αφουγκράζονται από την θέασή τους.
Διδάσκει στο τμήμα Αρχιτεκτονικής διακόσμησης εσωτερικών χώρων του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.
Συνεργάστηκε (1995-1999 )με την εταιρεία DECO TEAM με αντικείμενο την εκπόνηση σχεδίων και την επίβλεψη κατασκευής επαγγελματικών χώρων κυρίως εμπορικών καταστημάτων
Από το 1999-σήμερα διευθύνει την επιχείρησή της με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την επίβλεψη κατασκευής επαγγελματικών χώρων και κατοικιών σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Παπαναστασίου 119 Θεσσαλονίκη6937195400
mitoudirene@gmail.com
Instagram: eirini_mitoudi Facebook: Eirini Mitoudi Ειρήνη Μητούδη

ΤΖΕΝΗ ΤΣΕΛΕΠΗ,  
Master NLP coach.
Μέσα από ατομικές συνεδρίες και ομαδικά προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης υποστηρίζει ανθρώπους που θέλουν να εξελίσσονται ώστε να κατανοήσουν περισσότερο τον εαυτό τους, τις ανάγκες τους, να πάρουν το τιμόνι της ζωής στα χέρια τους για να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο εύκολη και να δημιουργήσουν τη ζωή που θέλουν και αξίζουν.
Με μία πλούσια εργαλειοθήκη από τεχνικές Νεύρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού (NLP), Life coaching, Συναισθηματικής νοημοσύνης, Mindfulness compassion, Mbraining, με πρακτικά βήματα οι συμμετέχοντες δημιουργούν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
Messimvria Winery Βασιλική Ρετσίνα Το καφενειο του ΖΑΦ Anesidora's box Καφές Ερμείδη Βεργίδης Αρτοποιία- Ζαχαροπλαστική- Catering Cuoro.gr
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Fox24.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Imagecreation.gr
SOCIAL MEDIA: BB Digital BB Factory

Το OlymposVoice ήταν εκεί...!