3.2.23

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ... Στην Κατερίνη ο ψυχολόγος ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, για μια ζωή χωρίς άγχος-20 ΦΩΤΟ

 Όλα είναι σκέψεις…Οι ανασφάλειες, οι φοβίες, το άγχος!Μαχόμαστε μέρα νύχτα με το μυαλό μας…!Γνώρισα ανθρώπους που ντρέπονταν να πουν ότι αγχώνονται. Γνώρισα ανθρώπους που...

προσπαθούσαν να κρύψουν πάση θυσία τις κρίσεις πανικού τους.
Γνώρισα ανθρώπους υπέροχους, που κλείνονταν στο σπίτι και στον εαυτό τους επειδή φοβούνταν. Φοβούνταν τα ψυχοσωματικά συμπτώματα αλλά και τα περίεργα βλέμματα του κόσμου.
Γνώρισα ανθρώπους που πάλευαν με τις φοβίες και με τους ψυχαναγκασμούς τους.
Γνώρισα ανθρώπους που τους παίδευαν οι σκέψεις τους, ανθρώπους που τους πολεμούσαν λογισμοί, ανθρώπους που μάχονταν μέρα νύχτα το ίδιο το μυαλό τους.
Με αυτούς τους ανθρώπους δουλέψαμε μαζί. Παλέψαμε. Κλάψαμε. Γελάσαμε. Και στο τέλος αναπνεύσαμε ελεύθερα.
Μεγάλο πράγμα η ελευθερία…
Αυτοί οι άνθρωποι στάθηκαν η αφορμή για να γραφτεί τούτο εδώ το μικρό βιβλίο, με την ελπίδα να βοηθηθεί όσο περισσότερος κόσμος γίνεται· με την ελπίδα να μπορέσουν να αναπνεύσουν, ελεύθερα ξανά, άνθρωποι που παλεύουν με τις σκέψεις τους αλλά και με το άγχος…

Ο ψυχολόγος και συγγραφέας κ. Ελευθεριάδης με άμεσο τρόπο και λόγο, χρησιμοποιώντας παραδείγματα, εξήγησε τη "λειτουργία" του ανθρώπου στη διαχείριση του άγχους στα 3 επίπεδα: καταστάσεις, επεξεργασία, συναίσθημα, τις παραγωγικές και μη παραγωγικές σκέψεις και τον τρόπο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όσα αντιμετωπίζουμε καθημερινά μετά την επεξεργασία και το συναίσθημα που προκύπτει. Να αντιμετωπίσουμε κυρίως το άγχος που προκαλούν οι αρνητικές μη παραγωγικές σκέψεις μας. Αυτό που υπογράμμισε ο κ Ελυθεριάδης, είναι ότι μπορούμε να διαχειριστούμε σχεδόν όλες τις σκέψεις πλην του πένθους. Το οποίο, επιβάλλεται να περάσει από 5 στάδια, ως την αποδοχή της απώλειας.

 Η διάλεξη κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των πάνω από 120 παρευρισκομένων πολλοί από τους οποίους στο τέλος απηύθυναν ερωτήσεις παρατείνοντας ως αργά την παρουσία του συγγραφέα -ψυχολόγου στο βιβλιοπωλείο ΜΑΤΙ.