8.12.22

Αγορά Μοδιάνο, η «Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης»άνοιξε τις πύλες της και φιλοδοξεί να ξαναγίνει το meeting point τοπόσημο της συμπρωτευουσας! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μετά από έξι χρόνια απουσίας, η ιστορική αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη άνοιξε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, επιφυλάσσοντας κάθε μέρα και μια έκπληξη για ολόκληρη την εορταστική περίοδο, μέχρι τα λαμπερά εγκαίνιά της μετά τις γιορτές, που θα την επανεντάξουν με όλη την επισημότητα που της αξίζει στη ζωή των Θεσσαλονικέων. Ολοι οι επιχειρηματίες της Αγοράς ξεκινάνε να γράφουνε τις νέες σελίδες της ιστορίας της. Μίας ιστορίας πάνω από 100 ετών που σήμερα μπαίνει στη νέα της εποχή.
Η Αγορά Μοδιάνο φιλοδοξεί να γίνει ξανά το ζωντανό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης όπως ξεκίνησε από τον ιδρυτή της Έλι Μοδιάνο το 1922 και συνεχίζει σήμερα ο Όμιλος Fais.
Η Αγορά Μοδιάνο αναγεννάται και αναδεικνύεται σε μία σύγχρονη αγορά τροφίμων, διατηρεί την παλιά της αίγλη και την κάνει διαχρονική.
Ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις του φαγητού, μία πολυπολιτισμική αγορά, που στεγάζει υψηλής ποιότητας τρόφιμα, και συγκεντρώνει μοναδικές γεύσεις και προϊόντα από όλο τον κόσμο: από είδη πρώτης ανάγκης, μέχρι πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα και από τοπικά ελληνικά προϊόντα, μέχρι προϊόντα fair trade και παραδοσιακά προϊόντα από διάφορες χώρες του κόσμου.
Η Αγορά Μοδιάνο, η «Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης», αποτελεί όχι μόνο τη μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη σκεπαστή αγορά, αλλά και έναν χώρο κοινωνικής συγκέντρωσης επικοινωνίας και πολιτιστικών δράσεων. Ένα σημείο συνάντησης, που αντανακλά τον πολιτιστικό δυναμισμό της πόλης.
Όσον αφορά στις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, στο ισόγειο της Στοάς θα φιλοξενούνται περίπου 75 καταστήματα, χωρισμένα ανά ομάδες, ανάλογα με το είδος τροφίμων που διαθέτουν. Ενώ στους δύο εξώστες, στο βόρειο και νότιο τμήμα της Αγοράς Μοδιάνο, θα λειτουργήσουν καταστήματα εστίασης.
https://agoramodiano.com/