26.11.22

Φαγητό της γιαγιάς! Καταφυγιώτικη συνταγή...ΦΩΤΟ

Κατεξοχήν
Καταφυγιώτικο "γιαγιαδίστικο" φαγητό. Ένα στιφάδο αλλιώτικο, εύκολο και γρήγορο, με κεφτεδάκια, έτσι για αλλαγή. Σερβίρετέ το στο κυριακάτικο τραπέζι, με τηγανητές πατάτες ή πιλάφι.

Ζυμώνουμε τους κεφτέδες με τον τρόπο που ξέρουμε ο καθένας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα αλατοπιπερώνουμε , σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση. Τότε προσθέτουμε το μείγμα του τηγανιού, με τα υγρά του και ανακατεύουμε. Πανω απο το μίγμα με τα κρεμμύδια Βάζουμε στην γάστρα τα κεφτεδάκια και προσθέτουμε την κανέλα, τα μπαχάρια και τη δάφνη. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στην γαστρα. Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσομε κατά το μαγείρεμα ½ - 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, ώστε το φαγητό να έχει μια δεμένη σαλτσούλα στο τέλος.

 Από το instagram του Καταφυγίου