6.11.22

Γ. Παπανδρέου: Επικίνδυνες για τη σταθερότητα πράξεις όπως το τουρκολυβικό σύμφωνο που στερούνται νομιμότητας από κάθε πλευρά

"Σήμερα βλέπουμε από την γείτονα χώρα, Τουρκία, μια προσέγγιση, απειλητική και με θεωρίες αναθεωρητισμού. Ειδικά με φόντο τις επικείμενες εκλογές τους είναι πολλοί που εκμεταλλεύονται το θυμικό για να προωθήσουν τις πολιτικές τους προσωπικές φιλοδοξίες σε αντίθεση με τον πατριωτισμό που προβάλλει το εθνικό συμφέρον και υποτάσσει το κομματικό ή προσωπικό στο συμφέρον του λαού του", ανέφερε ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο μεταδόθηκε στην εκδήλωση με θέμα: «Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο: Νομικά ζητήματα και προκλήσεις» που πραγματοποιείται στη Λευκωσία από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Κύπρου και Ελλάδας, ο κος Παπανδρέου επεσήμανε ότι την περίοδο 2000-2004, η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά στην διευθέτηση της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας της, διασφαλίζοντας ειρήνη και σταθερότητα για πολλά χρόνια. 

Η συνέχεια εδώ: https://www.amna.gr

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ