21.11.22

" Κατασκοπεία του Χρόνου "Δευτέρα 21 Νοέμβρη

Από τις ΑΩ Εκδόσεις
την Δευτέρα 21 Νοέμβρη
στο Καφέ του κήπου του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας στις 7.μμ με εξαιρετική παρέα φίλων και φιλενάδων:
Αλέξης Ζήρας, Λιάνα Σακελλίου, Βασίλης Πανδής, Υρώ Μανέ, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Ελίνα Αφεντάκη θα μιλήσουν και θα διαβάσουν από αυτή την Ποιητική Αφήγηση που αφορά τον βίο του ποιητή και την τέχνη του.
Είναι γιορτή χαράς η συνάντηση μας μετά από τα έτη του εγκλεισμού.

Συμφιλίωση

Σ’ ένα κρύο σπίτι έμαθα να γράφω. 
Υπόγειο ήτανε. Το νερό μέχρι το γόνατο.
Τα έπιπλα στην παλίρροια της μοναξιάς. 
Αλήθεια είναι ότι, η μοναξιά χαρτώνει τους τοίχους, με σκουριές κι απώλειες για τις μελλούμενες αναστάσεις της Πατρίδας. Φθαρμένα και τα βελούδα της ηλικίας από τις συζητήσεις για την ιστορία των φύλων.
Ανάμεσα σε δυο τσιγάρα και μια ζαριά άσσο τέσσερα, όλες οι δολοπλοκίες ποιητών ενδόξων και μη. Στο χέρι μας, είπες, είναι η συμφιλίωση, ας λυσσομανάει έξω το άδειο του χρόνου σαρκίο, μη ζητάς εκδίκηση για τα σκοτεινά νερά της μνήμης που χάλασαν το σπίτι.
Στο χέρι μας είναι η συμφιλίωση σου είπα, σ’ ένα καφενείο της Μενάνδρου, μελετώντας τις εποχές που είχαμε κατοικία στη θάλασσα γεμάτο φρέζιες και εκατοντάδες μέτρα κάμποτο από το ραφτάδικο της εφηβείας.
Να στήσουμε μια τέντα στο ξέφωτο θέλαμε, να βρουν απάγκιο όσοι μοναχικοί έφερναν αντίλαλο κρυμμένο στα σωθικά τους και στάχτες λέξεων με όλα τα Αν του κόσμου.

"Κατασκοπεία του Χρόνου"

ΑΩ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Antonis Skiathas

Φωτογραφίες by Peny Delta

Έργο Εξώφυλλου Smaragda Papoulia Artist