21.11.22

Παρουσίαση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών GIS-ΦΩΤΟ

Ένα αναπόσπαστο εργαλείο καταλυτικής σημασίας για την επίλυση των ποικίλων προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει στο μέλλον ο Δήμος Κατερίνης και κυρίως η Διεύθυνση ΥΔΟΜ, καθώς και επαγγελματίες, όπως Μηχανικοί, Δικηγόροι συνιστούν τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS), τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα, στη διάρκεια ανοικτής εκδήλωσης, που φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου.

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης, Γιώργος Νταντάμης έγινε ενημέρωση – ανταλλαγή απόψεων, γύρω από τις σύγχρονες δυνατότητες και τάσεις της εφαρμογής των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) του Δήμου Κατερίνης.




«Ο Δήμος Κατερίνης μέσα από την σύμβαση υπ. αριθ. 12772/2022 με τίτλο “Υπηρεσία σχεδιασμού και ανάπτυξης γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών πολεοδομικών δεδομένων Δήμου Κατερίνης”, δημιούργησε συστήματα και εφαρμογές στις οποίες συγκεντρώνεται σχεδόν το σύνολο των Γεωχωρικών Δεδομένων του Δήμου» σημείωσε ο κος Νταντάμης, ο οποίος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος), της Ένωσης Μεσιτών Πιερίας, του συλλόγων διπλωματούχων μηχανικών, του τμήματος Δομικών του 1ου ΕΠΑΛ, που παρέστησαν στην παρουσίαση. Επίσης, μελετητές, στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, οι οποίοι εργάστηκαν για την ανάπτυξη του γεωγραφικού συστήματος στην Κατερίνη.

Περισσότερα εδώ: https://katerini.gr