2.7.22

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης "Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ" στην Αστική Σχολή Κατερίνης -70 φωτογραφίες



Επιμέλεια:
Θεοχάρης Μπικηρόπουλος
Συγγραφέας -Blogger
 Εγκαινιάστηκε η φιλανθρωπική έκθεση ζωγραφικής από τη ζωγράφο Κυριακή Γρηγοριάδου στην Αστική Σχολή Κατερίνης, παρουσία πλήθους κόσμου, φιλότεχνων και επωνύμων. Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Εαρινών ημερών μουσών, της Εστίας Πιερίδων Μουσών... έντυσαν όμορφες μελωδίες και τραγούδια με θέμα τη γυναίκα, όπως άλλωστε είναι και το θέμα της έκθεσης ζωγραφικής: "Η ζωή είναι γυναίκα..." οι οποίες όπως έγραψε και ο Ντοστογιέφσκι "είναι ικανές από το μηδέν να κάνουν το παν"!
Μια θεματική ενότητα που ξεκίνησε με την έναρξη της πανδημίας και τις καραντίνες και παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην πόλη μας. Γυναικεία πορτρέτα, γυναίκες κάθε ηλικίας και επαγγέλματος, ενέπνευσαν τη ζωγράφο το αποτέλεσμα της οποία μπορούν να θαυμάσουν οι συμπολίτες μας
.
Την έκθεση επισκέφθηκαν δημοσιογράφοι της Πιερίας, καλλιτέχνες, άνθρωποι του πολιτισμού και της Τέχνης. Η έκθεση συμβολίζει μέσα από τις 30 προσωπογραφίες, διάφορους χαρακτήρες γυναικών. Όπως είπε και η ίδια η καλλιτέχνης, αυτές είναι οι ΗΡΩΊΔΕΣ της, οι ΜΟΥΣΕΣ της! Οι γυναίκες της διπλανής πόρτας που μάχονται περήφανα για τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. 
Που παλεύουν και δεν λυγίζουν! 
Που εμπνέουν και δημιουργούν! 
Που εκπέμπουν δυναμισμό μα και απλότητα! 
Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η δημοσιογράφος Μαρία Βούλγαρη και μουσικά πλαισιώθηκε από την μουσικό Δέσποινα Τσιότσιου και την εξαιρετική φωνή της Μαρίας Δραγασιά, επίσης συμμετείχε ο σκηνοθέτης Κοσμάς Χατζηιωαννιδης! 
Μπορείτε να δείτε από κοντά τους πίνακες αλλά και την ίδια την Κυριακή Γρηγοριάδου, μέχρι τις 10 Ιουλίου στην Αστική Σχολή Πιερίας και ώρες 10:00-12:00 και 18:00-21:00.

Το 2019 η Κυριακή Γρηγοριάδου αγκάλιασε με τα έργα της τα παιδιά του κόσμου και φέτος αγκαλιάζει τις οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια.

Η Κυριακή Γρηγοριάδου γεννήθηκε το 1968 στο Νέο Κεραμίδι του Νομού Πιερίας, όπου διαμένει μέχρι σήμερα. Για περισσότερα από 25 χρόνια, ασχολείται με τη ζωγραφική. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δίπλα σε δύο καταξιωμένους εικαστικούς της Πιερίας, τον Αθανάσιο Κούζογλου και τον Αθανάσιο Σταθακόπουλο. Έχει ασχοληθεί με πολλά θέματα ζωγραφικής, αλλά την κέρδισαν τα τελευταία χρόνια οι προσωπογραφίες.

Το 2019 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στην Αστική Σχολή της Κατερίνης, σε συνεργασία με την «Κιβωτό του Κόσμου». Το θέμα της ήταν «Τα παιδιά του Κόσμου», και ο σκοπός ήταν φιλανθρωπικός αφού τα χρήματα των πωλήσεων δόθηκαν για τις ανάγκες των παιδιών της οργάνωσης. Το 2020 άρχισε να προετοιμάζεται για τη έκθεση « Η Ζωή είναι Γυναίκα», όπου θα εκθέσει προσωπογραφίες υπέροχων γυναικών του τόπου της Πιερίας, που θα τις αποκαλεί «Μούσες». Πρόθεση της είναι να δείξει την κουλτούρα, τη διαφορετικότητα αλλά και την ομορφιά των γυναικών του τόπου της.
Έχει εργαστεί δίπλα στον Αθανάσιο Κούζογλου, για περισσότερα από 20 χρόνια, φτιάχνοντας ψηφιδωτά και διακοσμητικά.Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.