30.6.22

ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ,ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΣΜΥ & ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΜΜΑ κ.ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ:ΟΙ ΜΑΚΡΑΙΩΝΟΙ ΣΤΕΝΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ-ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΤΥΛΙΓΑΔΑΣ:ΔΗΛΩΝΩ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΕΛΕΤΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον κ. ΠΑΣΧΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

LT. COL. AMIR MOHAMED AHMED ABDALLA: κ. ΠΑΣΧΑΛΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ.ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ κ. Γ. ΤΖΙΜΑΣ: ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. κ. ΠΑΣΧΑΛΗ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.


Τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Διονύση Πασχάλη επισκέφθηκαν ο Διοικητής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, Ταξίαρχος Σαράντης Τυλιγάδας και Αιγύπτιοι αξιωματικοί της Σχολής Υπαξιωματικών του Καϊρου της Αιγύπτου, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Πιερίας, Ταξίαρχου Γ. Τζίμα.

Διενεργήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος και ακολούθησε ξενάγηση στην έκθεση με τίτλο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ & ΑΝΑΤΟΛΗ», καθώς και στο χάρτη της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Αλεξανδρείου κ. Επ. Φαχαντίδης προέβη σε ομιλία για το Μέγα Στρατηλάτη, παρουσία και των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Η τελετή διενεργήθηκε σε μετάφραση στην αγγλική και αιγυπτιακή γλώσσα.

Ο επικεφαλής των Αιγύπτιων Στρατιωτικών Αξιωματικών LT. COL. Amir Mohamed Ahmed Abdalla, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πασχάλη για την άψογη, υψηλού επιπέδου φιλοξενία, του απένειμε ως τιμητική βράβευση, αυθεντικό πάπυρο που απεικονίζει το αρχαίο αιγυπτιακό σύμβολο της πορείας της ζωής και του ευχήθηκε καλή υγεία και πάντα επιτυχίες.

Ο Διοικητής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, Ταξίαρχος Σ.Τυλιγάδας, δήλωσε ενθουσιασμένος από την υποδοχή και την ξενάγηση και δώρισε τιμητικά στον κ.Πασχάλη το έμβλημα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Ο Πρόεδρος κ. Δ. Πασχάλης, αφού αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Αιγυπτιακή Πρεσβεία και με τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ανταπέδωσε τα δώρα σε όλους τους επίσημους προσκεκλημένους, χαρίζοντας μαρμάρινες επιγραφές με τον όρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε χρυσή χάραξη.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των προσκεκλημένων εντός του χώρου του Αλεξανδρείου.