30.4.22

Έργα της Ειρήνης Μητούδη στο Reggio Thessaloniki -15 φωτο

Η Ειρήνη Μητούδη διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων με έδρα την Θεσσαλονίκη, είναι ένας άνθρωπος με πάθος για δημιουργία και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Η ζωγραφική σε συνδυασμό με το κολάζ πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο στην ζωή της. 
Έχει συμμετάσχει με έργα της, σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό που την εξιτάρει είναι ότι ταξιδεύοντας νοερά στον κόσμο του μη υπαρκτού, συνθέτει εικόνες αλληγορικές, οι οποίες αφήνουν πολλές φορές και ηχηρά μηνύματα! Για εκείνη, είναι πολύ σπουδαίο, τα έργα της να έχουν αλληλεπίδραση με τον θεατή και απολαμβάνει να ακούει από εκείνους, το τί αφουγκράζονται από την θέασή τους. Αυτή την χαρά της δημιουργίας της την μοιράζεται τώρα με τους μικρούς μαθητές του Reggio Thessaloniki.





Όπως δήλωσε η ίδια : «Η τέχνη πρέπει να υπάρχει παντού. Όταν αυτή μπορεί να ξεκλειδώσει και να εξάψει την φαντασία των παιδιών, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αίγλη!» Οργανώνεται επίσης ένα workshop στον παιδικό σταθμό,  όπου οι μικροί μαθητές θα φιλοτεχνήσουν τα δικά τους κολάζ υπό την καθοδήγηση της Ειρήνη Μητούδη. 
Το Reggio Θεσσαλονίκη, προσέγγιση Reggio Emilia είναι παιδικός σταθμός και Νηπιαγωγείο που εδρεύει από το 2015 στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. 
Στο «Reggio Θεσσαλονίκη» ενστερνίζονται τα βασικά χαρακτηριστικά της καινοτόμας παιδαγωγικής του Reggio Emilia σε συνδυασμό με επιρροές των Δασικών Σχολείων (Σκανδιναβικές χώρες) και της θεωρίας και μεθοδολογίας της Maria Montessori. Μετουσιώνουν τη φιλοσοφία μιας εκλεκτικιστικής παιδαγωγικής εφαρμοσμένης στη σημερινή Ελληνική κοινωνία και πιο συγκεκριμένα, στην ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία της κουλτούρας μας, ενσαρκώνοντας τα ιδιόμορφα ήθη και έθιμα μας.
 Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Μητούδη,  τέτοιες δράσεις και συνέργειες βοηθούν στην εκτόξευση της δημιουργικής φαντασίας των παιδιών και γίνονται πηγή έμπνευσης και αφετηρία νέων δράσεων αποσκοπώντας την άρτια διαπαιδαγώγηση. 


















Δείτε περισσότερα έργα:

 Instagram eirini_mitoudi 
FB Eirini Mitoudi 
Email mitoudirene@gmail.com