18.11.21

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ: ΠΛΕΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ 1οι ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΣΕ ΕΞΑΓΩΓΕΣ & 2οι ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Μια συνάντηση τεχνοκρατών και γεωτεχνικών για καφέ σε χαλαρό και σε εύθυμο κλίμα, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Κυλικείο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (στο πρώην ΤΕΙ της Σίνδου), όπου ο γεωπόνος Βασίλης Έξαρχος (γνωστός για την ενασχόληση του με την καλλιέργεια της ακτινιδιάς) βρήκε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συναδέλφους του γεωτεχνικούς για τις θετικές εξελίξεις στη χώρα μας σε ότι αφορά την καλλιέργεια της ακτινιδιάς και τις εν δυνάμει προοπτικές της.

Πάντα σύμφωνα με τον Βασίλη Έξαρχο και με τα φετινά δεδομένα παραγωγής που θα βγούνε σε λίγες μέρες, η Ελλάδα «αναβαθμίζεται» όσον αφορά την καλλιέργεια του ακτινιδίου. Ειδικότερα λοιπόν, σε επίπεδο εξαγωγών η Ελλάδα οδεύει στην 1η θέση στο Βόρειο Ημισφαίριο και στην 2η θέση σε Παγκόσμιο Επίπεδο (1η ως γνωστόν είναι η Ν. Ζηλανδία). Τέλος, σε επίπεδο παραγωγής η Ελλάδα οδεύει σε:2η θέση στο βόρειο ημισφαίριο (1η είναι η Κίνα η οποία όμως δεν εξάγει) και στην 3η θέση παγκοσμίως (με 1η την Κίνα και 2η την Ν. Ζηλανδία). 
Στοιχεία και αριθμοί που έχει την σημασία τους και προϊδεάζουν για την τεράστια δυναμική της ακτινιδιοπαραγωγής για την χώρα μας!



ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ


ΠΗΓΗ: https://kontastousagrotes.home.blog/