31.10.21

ΑΠΟΔΗΜΗΣΕ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ Η ΕΡΜΙΟΝΗ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ

Ένας επίγειος άγγελος εγκατέλειψε την ματαιότητα του κόσμου τούτου και κατετάγη εν σκηναίς επουράνιων αγίων πατέρων και αδελφών. Η μεταστάσα αγαπητή εν Κυρίω αδελφή Ερμιόνη έζησε βίον αγαθόν, ενάρετον και φιλάνθρωπον. Το χαμογελαστό πρόσωπό της έλαμπε από τα χαρίσματα της Θείας ευλογίας με τα οποία ήταν προικισμένη. Με τον αγαπημένο σύζυγό της Τζώρτζη, γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο της πόλης μας, έζησε αρμονικά για μισό αιώνα και ανέστησαν δύο υπέροχα παιδιά, τον Σάββα, καθηγητή αγγλικών με άριστη μεταπτυχιακή κατάρτιση και τον Παναγιώτη, δρ. Θεολογίας και διακεκριμένο Ποιμένα της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Αθηνών. 
Η έμπρακτη κατά Χριστόν και την Αγία Γραφή βιωτή του αθόρυβου ζεύγους Κανταρτζή υπήρξε υπόδειγμα ευσέβειας, ταπεινοφροσύνης, αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς συμπαράστασης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξεως, δόγματος ή πολιτικών πεποιθήσεων. 
Η κοιμηθείσα αδελφή Ερμιόνη διακρινόταν για την καλοσύνη, την ακούραστη προσφορά πνευματικής και υλικής βοήθειας σε κάθε άνθρωπο που θα κτυπούσε την πόρτα της και συμπεριφερόταν πάντοτε με γλυκύτητα και σεμνότητα στο οικογενειακό και κοινωνικό της περιβάλλον.
Εύχομαι από καρδιάς ο Πανάγαθος Θεός, στον οποίο είχε εμπιστευτεί την επίγειο ζωή της να αναπαύσει την αγνή ψυχή της στην επουράνιο Βασιλεία Του και να δίνει δύναμη και παρηγοριά στον άξιο σύζυγό της και εκλεκτό φίλο μου Τζώρτζη και τα δημιουργικά και κοινωνικά επιτυχημένα παιδιά τους Σάββα και Παναγιώτη.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΝΑΣ