24.10.21

Καυτερή ΠΙπΕΡΙΑ...παραπολιτικά...! Από το ΠΑΣΟΚ, στο ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, πήρε φωτιά ο μηχανισμός και οι τάξεις του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, με τα μέλη του νυν ΚΙΝΑΛ να αναθεωρούν τη στάση τους και την απόφαση επιλογής προσώπου στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

***
Η αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά μετά το θέμα που προέκυψε με την υγεία της προκάλεσε το ενδιαφέρον των …δελφίνων που έφτασαν αισίως στους 6. Κι ενώ η τράπουλα είχε μοιραστεί, ο ΓΑΠ την ανακάτεψε από την αρχή, με αποτέλεσμα την αποχώρηση ήδη του Κεκέρογλου και πιθανόν και άλλων υποψηφίων σύμφωνα με πληροφορίες.

***
Οι φίλοι σοσιαλιστές ισχυρίζονταν ότι στο δεύτερο γύρο θα περνούσε η Φώφη με έναν από τους υποψήφιους, τώρα όμως το σκληρό ΠΑΣΟΚ μιλάει με σιγουριά, ότι δε θα υπάρξει δεύτερος γύρος, καθώς ο Παπανδρέου θα σαρώσει από την πρώτη ψηφοφορία. Έτσι λένε αυτοί που «πιάνουν» το σφυγμό των συντρόφων τους.

***
Άρχισαν βέβαια να γίνονται αναλύσεις για το ιστορικό «Λεφτά υπάρχουν» που έφερε τα …μνημόνια και το ΔΝΤ στη χώρα απαρυθμίζοντας τις τομές που κατάφερε στα δύο χρόνια διακυβέρνησης ο ΓΑΠ, τομές που ισχύουν σήμερα και αναγνωρίζονται από όλους.

***
Προφανώς και κανείς δεν κατάλαβε τον ΓΑΠ και τον μαύρισε στις εκλογές…

***
Ο Ανδρέας Λοβέρδος πέρασε στην αντεπίθεση μιλώντας για καθαρό ΚΙΝΑΛ –ΠΑΣΟΚ που δε θα βάλει πλάτες στον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την επιστροφή των πράσινων που βρήκαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ…Κύριος εκφραστής της Κεντροαριστεράς, που μπορεί να διεμβολίσει τον ΣΥΡΙΖΑ που αν μη τι άλλο, δε δείχνει σημεία "ανάκαμψης" ως αντιπολίτευση.

***
Αυτή η κόντρα Λοβέρδου λειτουργεί ως αντίπαλο δέος στον ΓΑΠ ως αντίθετο πόλο ενδεχομένως να οδηγήσει στο δεύτερο γύρο, (που θεωρούν απίστευτο οι σκληροπυρηνικοί).

***
Όπως και να έχει, η ολική επαναφορά του ΓΑΠ στην πολιτική σκηνή, δρομολογεί εξελίξεις που σε βάθος δεκαετίας θα αποκαλύψουν τη σκοπιμότητα της απόφασής του τ. πρωθυπουργού να μπει στο "παιχνίδι"...