9.10.21

Δεν υπάρχει λόγος να μην ακολουθήσεις την καρδιά σου (ALLAN PERCY)

«Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, μην τον σπαταλάς ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου», Στιβ Τζομπς

Πέρα από τα τεχνολογικά και επιχειρηματικά επιτεύγματα του ιδρυτή της Apple, ο τρόπος...του να βλέπει τον κόσμο έχει επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους, καθιστώντας τον απαραίτητο πρόσωπο αναφοράς στη λαϊκή σκέψη του 21ου αιώνα.

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, ο λόγος του στο Στάνφορντ το 2005 θεωρείται από τους πλέον εμψυχωτικούς της εποχής μας:
«Όταν ήμουν δεκαέξι ετών, διάβασα ένα ρητό που έλεγε κάτι τέτοιο: “Αν ζεις την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία, κάποια μέρα θα έχεις δίκιο. Με σημάδεψε, κι από τότε, τα τελευταία τριάντα τρία χρόνια, κάθε πρωί κοιτάζομαι στον καθρέφτη και αναρωτιέμαι: “Αν η σημερινή ήταν η τελευταία μέρα της ζωής μου, θα ήθελα να κάνω αυτό που πρόκειται να κάνω σήμερα;”. Κι όταν η απάντηση είναι “όχι” για πολλές συνεχόμενες μέρες, ξέρω ότι χρειάζεται να αλλάξω κάτι.

»Το να θυμάμαι ότι θα πεθάνω σύντομα είναι το σημαντικότερο εργαλείο που έχω βρει για να με βοηθάει να παίρνω μεγάλες αποφάσεις στη ζωή μου.

»Γιατί πράγματι τα πάντα, οι προσδοκίες των άλλων, η υπερηφάνεια, ο φόβος της γελοιοποίησης ή της αποτυχίας, εξανεμίζονται μπροστά στον θάνατο, αφήνοντας πίσω μόνο το αληθινά σημαντικό.

»Το να θυμάσαι ότι θα πεθάνεις είναι ο καλύτερος τρόπος που ξέρω για να αποφύγεις την παγίδα να σκεφτείς ότι θα χάσεις κάτι.Ήδη είσαι γυμνός. Δεν υπάρχει λόγος να μην ακολουθήσεις την καρδιά σου.»



99% ευτυχισμένοι
ΑΛΛΑΝ ΠΕΡΣΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ