30.9.21

Αντιμετώπιση μια κακής μέρας – Πως να νικήσετε την κακή ενέργεια

Της Ελένης Κακλαμάνου

– Αφήστε τον εαυτό σας να νιώσει.
Μην καταπιέζεστε και αρνείστε να νιώσετε αυτό το οποίο μπορεί να μην σας είναι και τόσο ευχάριστο. Μέσα από αυτούς τους ψυχολογικούς κύκλους γίνεστε ολοένα και πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος.
– Ακούστε την μουσική που σας εκφράζει εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή.

Η μουσική είναι το παν, δίνει μια ανάλαφρη νότα ή χαρούμενη ή λυπημένη ή ό,τι επιθυμείτε εσείς! Μετατρέπει ενέργειες προς την κατεύθυνση που χρειάζεστε.
– Τραφείτε ελαφρά και υγιεινά με βιταμίνες.
Ως γνωστών όλα πηγάζουν από μέσα μας. Κάντε λοιπόν αυτό το δώρο στον εαυτό σας. Δώστε του το «νέκταρ» των φρούτων, των λαχανικών και άλλων υγιεινών τροφών. Μην ξεχνάτε να «κυοφορείτε» πάντα τις σωστές βιταμίνες στο σώμα σας!
– Χορέψτε.
Αγκαλιάστε το σώμα σας αφήστε το να εκφραστεί άλλη μια φορά, αγγίξτε το, λειτουργήστε το όπως θέλετε εσείς! Αφήστε το να τρέξει προς το συναίσθημα και προς την ελευθερία.

– Διαλογιστείτε
Ο διαλογισμός θα σας φέρει σε ισορροπία και σε πιο καλή διάθεση. Θα σας χαλαρώσει και θα σας ηρεμήσει. Θα διώξει το άγχος σας μακριά και θα σας γεμίσει με γαλήνη και αγάπη.
– Ξεκουράστε το πνεύμα και το σώμα σας.
Ένας καλός ύπνος θα καθαρίσει το σώμα σας από τα αρνητικά συναισθήματα. Θα σας δώσει δύναμη και όταν θα ανοίξετε τα μάτια σας, θα νιώσετε έτοιμοι να τα πάρετε όλα από την αρχή. Να δράσετε με καθαρό μυαλό και με την κατάλληλη ενέργεια!
– Βάλτε στο σώμα σας καφεΐνη!
Ένας ωραίος ζεστός-αχνιστός και μυρωδάτος καφές ή το αγαπημένο σας τσάι (όπως ακριβώς τα επιθυμείτε), σίγουρα μπορούν να σας βοηθήσουν και να σας «ανεβάσουν». Άλλωστε η καφεΐνη είναι γνωστό πως προσφέρει καλύτερη διάθεση, βελτιωμένη λειτουργία μνήμης και αυξημένες αντιστάσεις απέναντι στην κατάθλιψη!
-Σκεφτείτε πως αύριο η μέρα θα είναι σίγουρα καλύτερη, γιατί εσείς οι ίδιοι το χτίσατε αυτό από σήμερα!