12.9.21

Πέθανε ο "Εθνικάρας" που η φωνή του αντηχούσε μέσα στα γήπεδα. Τον θυμούμαστε στην Κατερίνη στους αγώνες του Εθνικού με τον Πιερικό !!!

Θλίψη επικρατεί στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου για τον θάνατο του Γιάννη Μαντζουράνη. Μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες, αγνές και αγαπητές φιγούρες των ελληνικών γηπέδων, ο γνωστός σε όλους «Εθνικάρας», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών κι αφού το τελευταίο διάστημα είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά από πρόβλημα υγείας και νοσηλευόταν σε ΜΕΘ, ενώ χτυπήθηκε και από τον κορονοϊό.

Ο «Εθνικάρας» ήταν μια από τις χαρακτηριστικές προσωπικότητες των ελληνικών γηπέδων καθώς με τη βροντερή φωνή του, φώναζε το περίφημο «Εθνικάρααααααα» και γινόταν παντού αποδεκτός με χειροκροτήματα. Ακόμη και στις πιο σκληρές έδρες. Ο Γιάννης Μαντζουράνης παρακολουθούσε τον αγαπημένο του Εθνικό Πειραιά από την ηλικία των 10 ετών και ποτέ δεν έλειψε από το πλευρό του. Τον Γιάννη Ματζουράνη αποχαιρέτησε με ανάρτησή του στο facebook ο γιος του Γιώργος, αλλά και αρκετοί οικείοι του.
Η φωνή του «Εθνικάρα» σίγησε για πάντα αλλά θα μείνει για πάντα στις μνήμες των φιλάθλων ως ένας αγνός και ρομαντικός φίλος ενός ποδοσφαίρου μιας άλλης εποχής...
Σε όλα τα παιχνίδια του ΕΘΝΙΚΟΥ με τον ΠΙΕΡΙΚΟ στην Κατερίνη, όλοι θυμόμαστε τον "Εθνικάρα", να φωνάζει από την κερκίδα για να εμψυχώσει τους παίκτες της αγαπημένης του ομάδας. Η στεντόρεια φωνή του ηχεί ακόμη στα αυτιά μας, που ως πιτσιρίκια τον κοιτούσαμε έκπληκτοι  γελώντας !!!

Πληροφορίες από https://www.ethnos.gr