20.9.21

Προσλήψεις 500 γιατρών, 4.000 νοσηλευτών και παράταση νέων συμβάσεων

Η κ. Γκάγκα στη  συνάντηση γνωριμίας με τους αρμόδιους διαπιστευμένους συντάκτες του Υπουργείου Υγείας, τόνισε ότι οι διαδικασίες για την πρόσληψη 500 μόνιμων γιατρών στο σύστημα προχωρούν κανονικά, όπως επίσης και των 4.000 νοσηλευτών.
Ταυτόχρονα, επεσήμανε την ανάγκη επέκτασης των εμβολιασμών στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους, την ανάγκη να προχωρήσει ο εμβολιασμός της τρίτης δόσης στους ανοσοκατεσταλμένους, ενώ η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε στο σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο Υγείας, σε περίπτωση αυξημένων νοσηλειών λόγω του κορωνοϊού.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κ. Γκάγκα είπε ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση των πολιτών για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19. Όπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να τους πείσουμε να εμβολιαστούν για τη δική τους ασφάλεια». Θα κινηθούμε, σημείωσε, προς όλες τις κατευθύνσεις και θα συνεργαστούμε με όλους τους φορείς, ώστε να εξηγήσουμε τη σωστή πληροφορία με τον καλύτερο τρόπο στους πολίτες.

Την ίδια στιγμή, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα τόνισε πως υπάρχει σχέδιο για την επέκταση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) εάν παραστεί ανάγκη. Ωστόσο, όπως σημείωσε, κάτι τέτοιο ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί. Τα κρούσματα σήμερα είναι ψηλά και οι νοσηλείες είναι λιγότερες, χάρη στους εμβολιασμούς, όπως σημείωσε η κ. Γκάγκα, και εκτίμησε ταυτόχρονα πως η κατάσταση με την πανδημία θα είναι καλύτερη από πέρυσι.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε και στην επέκταση των ιατρείων post covid σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και τα παιδιατρικά, καθώς και στη συνεργασία με την κ. Ράπτη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα, τα μακροχρόνια συμπτώματα του κορωνοϊού.