11.6.21

ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 στον υπουργείο Δικαιοσύνης. Η γυναίκα που κινεί τα νήματα, η Υπηρεσιακή Γραμματέα Βίκυ Γιαβή

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης τίμησε τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με εκδήλωση κατά την οποία κεντρικός ομιλητής ήταν

ο διάσημος φιλέλληνας και παγκοσμίου φήμης ιστορικός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia των ΗΠΑ κ. Μαρκ Μαζάουερ. 

 Η εκδήλωση έγινε στο νέο αμφιθέατρο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο είναι ένα πραγματικό κόσμημα για το ελληνικό Δημόσιο, αφού διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, οπτικοακουστικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας κλπ.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ συγκεντρώθηκε όλη η ελιτ της χώρας, Υπουργοί, Πρόεδροι Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Πρόεδροι Ανεξάρτητων Αρχών, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Αττικής, η Πρόεδος του Ελλάδα 2021 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου και άλλοι.
Όπως πληροφορηθήκαμε η Μαγουλιανίτισσα Υπηρεσιακή Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Βίκυ Γιαβή, σήκωσε όλο το βάρος όχι μόνο της εκδήλωσης, αλλά και της δημιουργίας του νέου αμφιθεάτρου, το οποίο αποτελεί είναι κόσμημα όχι μόνο για το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά για όλο το Δημόσιο.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τη βασική της εκπαίδευση στο Λύκειο Παλαιού Ψυχικού. Είναι απόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στον τομέα του Περιβάλλοντος. Ομιλεί την αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα.


Είναι μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου και διετέλεσε Γενική Διευθύντρια από το 2010 μέχρι το 2018, Διευθύντρια από το 2004 μέχρι το 2010 και Τμηματάρχης από το 1995 μέχρι το 2004. Κατά το διάστημα αυτό ασχολήθηκε με την πλειονότητα των αντικειμένων του τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης και ειδικότερα με την οργάνωση και λειτουργία των Δήμων, των Περιφερειών και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, καθώς και με όλα τα πεδία που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό τους, αιρετό και υπαλληλικό. Στο πλαίσιο αυτό έχει υπογράψει ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου περισσότερες από είκοσι συλλογικές συμβάσεις εργασίας με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Ασχολήθηκε επίσης με τα αντικείμενα της ιθαγένειας και της μετανάστευσης.

΄Εχει διατελέσει πρόεδρος και μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών και άλλων επιτροπών, μεταξύ των οποίων για το σχεδιασμό, την κατάρτιση και εφαρμογή του Προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ (2010) και ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ (2016), του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (2006), του Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (2007), την αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας (2008), του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Δημοσίων Υπαλλήλων (2011-2013), επιτροπών για την προώθηση και υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων (2010-2018), καθώς και επιτροπών στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων της χώρας.

Διαθέτει πλούσια διδακτική εμπειρία στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στα αντικείμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης και του υπαλληλικού δικαίου, καθώς και στις Σχολές Δημοτικής Αστυνομίας. Έχει επίσης λάβει μέρος στο σχεδιασμό των προγραμμάτων σπουδών της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σχολών Δημοτικής Αστυνομίας.Έχει εκπροσωπήσει τη χώρα σε πολυάριθμες διεθνείς συναντήσεις, παγκόσμια και διεθνή συνέδρια και επιτροπές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης καθώς και σε διμερείς συναντήσεις.