18.4.21

«Απαράδεκτο και φασιστικό το εμβόλιο στα παιδιά» λέει ο πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ (video)

«Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε εγκρίνει κι εμείς το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών» δήλωσε πριν μερικές μέρες η Παιδίατρος και Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου, ανακοινώνοντας στην ουσία ότι δεν αποκλείεται οι μαθητές να ξεκινήσουν εμβολιασμένοι τη νέα σχολική χρονιά.
Μιλώντας στο «Ανατρεπτικό Δελτίο» του AlertTV, ο πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ Δημήτρης Γάκης καταδικάζει τις ανακοινώσεις της κα. Παπαευαγγέλου: 

«Είναι αδιανόητο, λυπάμαι για την γιατρό αυτή και την οικτίρω, διότι δεν κάνουμε εμβόλιο γρίπης στα παιδιά εκτός αν έχουν κάποια ανοσοανεπάρκεια ή κάποια σοβαρή ασθένεια» σχολίασε και πρόσθεσε: 
«Δεν είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος στα παιδιά από τον κορωνοϊό απ’ότι από την γρίπη. Η γρίπη σκοτώνει πολλά περισσότερα λένε οι στατιστικές. Επομένως γιατί να κάνουμε εμβόλιο για τον κορωνοϊό στα παιδιά;»

Σύμφωνα με τον γιατρό και πρώην διοικητή του ΑΧΕΠΑ, η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό των παιδιών είναι «απαράδεκτη και φασιστική»: «Δεν έχω μάθει στη ζωή μου σαν γιατρός να υποχρεώσω ποτέ ασθενή να κάνει κάτι. Πόσο μάλλον υγιή όπως εν προκειμένω με τα εμβόλια».
Ο κ. Γάκης από την αρχή της πανδημίας είχε εκφράσει την άποψη ότι τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι λανθασμένα και δεν επιφέρουν αποτέλεσμα. Ο ίδιος υποστήριζε σθεναρά ότι πρέπει να ενισχυθεί ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και η κατ’οίκον νοσηλεία με παρακολούθηση από ιατρικό προσωπικό.