20.3.21

Aποκάλυψη "βόμβα" από Nordic Monitor: Στο φως τουρκικό σχέδιο επίθεσης για κατάληψη 131 νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο !!!!

Στην αποκάλυψη πως η Τουρκία είχε εκπονήσει σχέδιο εισβολής και κατάληψης σε 131 νησίδες και βραχονησίδες στην Ελλάδα προέβη η σκανδιναβική ιστοσελίδα, Nordic Monitor, της οποίας ηγείται ο Τούρκος αυτοεξόριστος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Τουρκία σχεδίαζε να εισβάλει σε 131 νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο τις οποίες θέτει υπό αμφισβήτηση. Ο Μποζκούρτ που είναι εδώ και χρόνια σε κόντρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικαλείται απόρρητο έγγραφο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων το οποίο αναφέρει πως ο τουρκικός στρατός έχει κατάλογο με 131 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο Πέλαγος, των οποίων το καθεστώς θεωρείται αμφισβητούμενο και είχε ετοιμάσει σχέδια για να τα καταλάβει σε περίπτωση σύγκρουσης με την Ελλάδα. 


Όπως αναφέρει, το έγγραφο βρέθηκε σε παραρτήματα φακέλου στη Σμύρνη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο εισαγγελέας Οκάν Μπάτο φαίνεται να έχει ενσωματώσει το μυστικό σχέδιο στο αρχείο με διάφορα αποδεικτικά στοιχεία και το έχει κρύψει σε ασφαλές μέρος στο δικαστικό μέγαρο της Σμύρνης προσθέτοντας ότι «τέτοια έγγραφα μπορούν να εξεταστούν μόνο κεκλεισμένων των θυρών στο δικαστήριο με εντολή της δικαιοσύνης».



https://www.enikos.gr/international/769688/apokalypsi-vomva-apo-nordic-monitor-sto-fos-tourkiko-schedio-kata