12.1.21

Η Κατερίνη, η Πιερία και η ΝΔ «αποχαιρετά» τον Θεόδωρο Μήτρα- Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου και φορέων. 8 αποκλειστικές φωτογραφίες αρχείου

Αρχείο Θεοχάρη Μπικηρόπουλου
Το «ύστατο χαίρε», στον Θεόδωρο Μήτρα λέει σήμερα η Πιερία στις 3:30 το μεσημέρι στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδας. Ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, έχασε τη μάχη με τον Covid σε ηλικία 72 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σε στενό κύκλο, λόγω των υγειονομικών μέτρων που είναι σε ισχύ.

Ο Θεόδωρος Μήτρας, διετέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από το 1993 έως το 1996 και υπήρξε ενεργό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στην Πιερία επί πολλές δεκαετίες.
Ο ρητορικός πολιτικός του λόγος στα δημοτικά συμβούλια, στη βουλή, στις εκδηλώσεις καθήλωνε τους ακροατές. 
Σε εκδήλωση της ΝΔ στην Πλατεία Ελευθερίας. Από δεξιά προς τα αριστερά: Αθανάσιος Βελίκης, Θεόδωρος Μήτρας, Ευάγγελος Σουσουρογιάννης, Γιάννης Πετρίδης και Νίκος Κάκαλος

      
Αρχείο Θεοχάρη Μπικηρόπουλου. Στο cafe HARRY UP
Αρχείο Θεοχάρη Μπικηρόπουλου. Στο εστιατόριο  της Βουλής

Ανακοίνωση για την απώλεια του πρώην βουλευτή, εξέδωσε Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Ν.Δ., με την οποία «αποχαιρετά με θλίψη» τον πρώην Βουλευτή.

Ο εκλιπών, αναφέρει η ΔΕΕΠ, υπηρέτησε με πάθος την παράταξή και τον λαό της Πιερίας ως Βουλευτής, την περίοδο 1993-1996. Η Νέα Δημοκρατία, πενθεί έναν μαχητικό αγωνιστή, που την υπηρέτησε με συνέπεια επί δεκαετίες. Ο Θόδωρος Μήτρας ήταν ένας μαχητικός δικηγόρος και πολιτικός, υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος».

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Πιερίας αποφάσισε να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του, να εκφράσει τα θερμα και ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του και να δημοσιεύσει το παρόν στον τοπικό τύπο.

Ανακοίνωση για την απώλεια του Θεόδωρου Μήτρα, εξέδωσε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης. «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του συναδέλφου Θεόδωρου Μήτρα, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα, ημέρα Τρίτη 12/01/2021.

Ο Θεόδωρος Μήτρας ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, υπηρέτησε το λειτούργημα του δικηγόρου με ήθος, σοβαρότητα και υψηλή επιστημοσύνη. Ήταν αγαπητός στους συναδέλφους και έχαιρε του σεβασμού όλων.

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουν στους δικούς του ανθρώπους θερμά συλλυπητήρια», αναφέρει.

Να σημειωθεί πως το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου, αποφάσισε αντί στεφάνου να καταθέσει χρηματικό ποσό στη μνήμη του εκλιπόντος, υπέρ του Συλλόγου Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης.

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δικηγόρου και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρου Μήτρα, για την αδόκητη απώλειά του, εξέφρασε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Φώντας Μπαραλιάκος.

Όπως τονίζει ο κ. Μπαραλιάκος, «ο Θεόδωρος Μήτρας υπηρέτησε την Πιερική κοινωνία με υψηλό αίσθημα ευθύνης και συναίσθηση του καθήκοντος τόσο ως δικηγόρος όσο και ως αιρετός στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στα πολιτικά δρώμενα του νομού προτάσσοντας την ανάδειξη της Πιερίας και των ζητημάτων της.Θα τον θυμόμαστε πάντα για την απλότητα, την γλυκύτητα και την πραότητα του χαρακτήρα του αλλά και για την διάθεση προσφοράς στον τόπο του και τους συμπολίτες του. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.»
Ο δήμαρχος Κατερίνης Κ. Κουκοδήμος με ανάρτησή του  αποχαιρετά τον φίλο του:
"Ένας σεμνός πολιτικός άνδρας που υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και ήθος την Πιερία και την παράταξη της Ν.Δ. έφυγε από τη ζωή.
Ο Θεόδωρος Μήτρας άφησε το στίγμα του στην τοπική κοινωνία και τίμησε με τη δράση του την πολιτική ζωή του τόπου.
Με τίμησε με τη φιλία του, με δίδαξε, με στήριξε σε κάθε βήμα, με υποστήριξε επιστημονικά ως σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας. Είναι φτωχά τα λόγια φίλε μου.
Καλό ταξίδι Θόδωρε!"


Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, κ.
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου γράφει:
Με θλίψη αποχαιρετάμε σήμερα τον πρ. Βουλευτή Πιερίας Θεόδωρο Μήτρα, έναν άνθρωπο που αγάπησε την Πιερία, έναν πολιτικό που υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια στηρίζοντας την κοινωνία του τόπου του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας και εγώ προσωπικά, συμμετέχοντας στο βαρύ πόνο της οικογένειάς του, εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
Καλό Παράδεισο Θόδωρε..."


Συλλυπητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου
για το θάνατο του Θεόδωρου Μήτρα
"Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και συγκίνηση για το θάνατο του εκλεκτού φίλου και συναδέλφου, Δικηγόρου και πρώην Βουλευτή ΝΔ Πιερίας, Θεόδωρου Μήτρα.
Ένας αξιόλογος άνθρωπος, που υπηρέτησε την παράταξη και τον τόπο με ήθος, αφοσίωση, αξιοπρέπεια και συνέπεια.
Στην οικογένεια και στους οικείους του ευχόμαστε ο Θεός να τους δώσει κουράγιο να αντέξουν τον πόνο από την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, εκφράζοντας παράλληλα τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει."


Με ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΓΝΚ και πολιτευτής της ΝΔ κ Θ.Τόνας αποχαιρετά τον Θ. Μήτρα: "Είναι δύσκολο, όταν φεύγει τόσο ξαφνικά ένα αγαπημένο συγγενικό πρόσωπο. Καλό ταξίδι, θα μας λείψεις."
Αρχείο Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

Αρχείο Θεοχάρη Μπικηρόπουλου. Εκδήλωση της ΔΑΚΕ