20.11.20

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ: Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΜΑΝΤΖΑΣ, ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΖΗΤΑΣ...[Μια διδακτική "φάση''...]

"Τις ημέρες της καραντίνας, επιλέγω να κάνω τον περίπατό μου (επιλογή 6) μεταξύ 12 και 1 το μεσημέρι. Αν δεν έχω κάποια εργασία στο κέντρο, προτιμώ να πηγαίνω... στο Άλσος των Κοκκινοπλιτών και να πίνω τον καφέ μου σε παγκάκι και μόνος, απολαμβάνοντας τον ήλιο.
Επειδή πολλές φορές άφησα αιχμές για τους ελέγχους, σήμερα θα σας καταθέσω την εμπειρία μου. Καμιά 10 άτομα (ίσως και παραπάνω) ήταν στο συγκεκριμένο άλσος, με απόσταση ο ένας από τον άλλον και οι περισσότεροι καθήμενοι, με τον καφέ στο χέρι και λογικά χωρίς μάσκα (αφού ακόμη δεν έχει βρεθεί η πατέντα για πόση και βρώση με μάσκα).
Κάποια στιγμή, ένας μοτοσικλετιστής της αστυνομίας ήρθε στο άλσος και η αλήθεια είναι πως ψιλοπαγώσαμε...
Πολύ ευγενικά, μάς ζήτησε να αποχωρήσουμε ή να συνεχίσουμε τον περίπατό μας... Αποχωρώντας, τον άκουσα να λέει σε κάποιους "Το εύκολο είναι να βγάλω το μπλοκάκι και να μοιράσω 300άρια... όμως αυτό είναι το θέμα; Το θέμα είναι προφυλάξουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας..."
Τελικά, είναι μεγάλο πράγμα ο δημόσιος λειτουργός να μπορεί να ξεχωρίζει τον τύπο από την ουσία... Διαλυθήκαμε ησύχως και του είπαμε και ευχαριστώ....


*** Μια εξαιρετική ανάρτηση του δημοσιογράφου Βαγγέλη Ζαμαντζά...