20.11.20

Εργαζόμενη στο Γ. Νοσοκομείο Κατερίνης: "Νοσούν οι συνάδελφοί μου όλων των κλάδων... Τέλος το μούδιασμα!Ας βοηθήσουμε..."

"Την ίδια στιγμή που λίγοι αρπάζουν την ευκαιρία, με καιροσκοπικά κίνητρα, να κάνουν κριτική και μόνο κριτική, κάποιοι πολλοί άλλοι εργάζονται ασταμάτητα... σε κλινικές, εργαστήρια, σχεδιασμούς, λήψη αποφάσεων, ανατροφοδοτησεις, δίνοντας ο, τι καλύτερο διαθέτουν από γνώσεις, εμπειρία έως ψυχικά αποθέματα για την υγεία - ψυχική και σωματική - όλων μας.
Πολλοί παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις αναμένοντας θεραπείες, εμβόλια, επιστροφή στην κανονική ζωή, διότι η ζωή μοιάζει να έχει "παγώσει" και δεν μας ταιριάζει.
Κι εγώ που σας μαλωνω συχνά, που θυμώνω με τις λάθος αποφάσεις, με τις λάθος συμπεριφορές, πιάνω τον εαυτό μου να ζει στην αναμονή. 
Ως εδώ όμως, διότι αν ήταν και οι άνθρωποι των εργαστηρίων να μπουν στην ίδια λογική με πολλούς από εμάς τους "μουδιασμένους", κανένα θεραπευτικό σχήμα δεν θα είχε βρεθεί κανένα εμβόλιο, καμία πράξη αλληλεγγύης δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.
Ως εδώ λοιπόν το μούδιασμα και η αναμονή.
Νοσούν οι συνάδελφοί μου όλων των κλάδων και κατηγοριών.
Κι αυτό απαιτεί δύναμη για όσους μένουν στο νοσοκομείο αλλά και για εκείνους που νοσούν και δεν ξέρουν πως θα λειτουργήσει ο ιός στον οργανισμό τους.
Τέλος το μούδιασμα!
Ας βοηθήσουμε όποιον έχει ανάγκη, ο, τι κι αν είναι αυτό.
Όπως μας ζητηθεί.
Όπως το νιώσουμε επίσης.
Είμαστε έξυπνος λαός, ας απαγορεύσουμε στον ιό να "παγώσει" τις καρδιές μας."

Φιλικά
Μίνα Παπανικολάου

*** Ανάρτηση της Μίνας Παπανικολάου
 Συγγραφέας,
Υπάλληλος  στο 
Γενικό  Νοσοκομείο Κατερίνης