29.10.20

Στο πορτοκαλί η ΠΙΕΡΙΑ. Τα μέτρα που ισχύουν για την Πιερία “πορτοκαλί” περιοχή. ΜΑΣΚΑ εντός εκτός, παντού

Τον επικαιροποιημένο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο η ΓΓΠΠ. Σε "κόκκινο" επίπεδο συναγερμού 4 εισέρχονται από αύριο, Παρασκευή, στις 6 το πρωί η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες.
Ταυτόχρονα, στο "πορτοκαλί" επίπεδο 3 ανεβαίνουν από αύριο η Πέλλα, η Δράμα, ο Έβρος, η Ξάνθη, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, η Καβάλα, η Πιερία και η Ημαθία. 
Τέλος, στο "κίτρινο" επίπεδο 2 εισέρχονται η Μεσσηνία και η Αρκαδία.

Τα μέτρα που ισχύουν για την Πιερία “πορτοκαλί” περιοχή

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 00:30 έως 05:00.Εξαιρούνται μετακινήσεις για λόγους εργασίας και έκτακτης ανάγκης (λόγοι υγείας).

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Για τις συναθροίσεις προβλέπεται όριο ως εννιά άτομα με μάσκες, τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου και σύσταση για περιορισμό επισκέψεων από άτομα διαφορετικών νοικοκυριών.

Μάσκα στο προσωπικό και αναστολή επισκεπτηρίου σε δομές πρόνοιας (μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ξενώνες, κ.λπ.).

Για νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα προβλέπεται μάσκα στο προσωπικό και σε όλους τους εισερχόμενους, ενώ θα υπάρχει ένας συνοδός ανά ασθενή και παράλληλα περιορίζονται οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι 40% με εξαίρεση τα ογκολογικά και επείγοντα περιστατικά.