25.10.20

«Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ»-ΦΩΤΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ
Σας γνωρίζουμε ότι η Δ/νση Παραστατικών Τεχνών & Κινηματογράφου του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού ,σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα « Ο Πολιτισμός ως μέσο επανένταξης των κρατουμένων» .


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 11 και προκλήθηκε με αφορμή την υλοποίηση δύο ταινιών μικρού μήκους (με υπόθεση) που πραγματοποίησαν οι κρατούμενοι, σε μια πρωτοφανή διάθεση συνεργασίας μεταξύ τους , στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος κινηματογράφου που ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία , στο Τμήμα Ανδρών αλλά και Γυναικών με την ευθύνη και καθοδήγηση του σκηνοθέτη και καθηγητή Κινηματογραφικών Σχολών Αντώνη Κόκκινου.


Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά πραγματοποιήθηκε ειδική προβολή στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού για τις δύο ταινίες , σε αίθουσα προβολής των φυλακών , όπου δόθηκαν βεβαιώσεις σε όσους κρατουμένους παρακολούθησαν το πρόγραμμα.
Οι ταινίες αυτές οι οποίες φέρουν τους τίτλους «Ο Θανατοποινίτης» και «Το Χριστινάκι» θα προβληθούν και στην ημερίδα .
Πρωταγωνιστές στην ταινία Θανατοποινίτης ήταν οι Γιάννης Στανκογλου και Παύλος Κοντογιαννίδης οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς!
Πληροφορίες για την ημερίδα στην Δ/νση Παραστατικών Τεχνών & Κινηματογραφου
Τηλ.210 8253611
Συνημμένα υποβάλλουμε Πρόσκληση και Πρόγραμμα της Ημερίδας

......
ΑΝΑΡΤΗΣΗ του ηθοποιού Παύλου Κοντογιαννίδη