31.8.20

Βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί: Ανοίγουν αύριο ενώ η πλατφόρμα για τους δημοσίους υπαλλήλους δεν άνοιξε ακόμη

Στη σκιά του κορωνοϊού, ξεκινούν από αύριο, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, τη λειτουργία τους οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλην την Ελλάδα, ύστερα...από την απόφαση της κυβέρνησης, η οποία ελήφθη την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από συζήτηση που είχαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς αλλά και η ειδική επιτροπή των ειδικών που έχει συσταθεί για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται πως στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη είχαν λάβει μέρος η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, με την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία αλλά και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε πως η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών θα είναι σε καθημερινή βάση, τηρώντας ωστόσο απαρέγκλιτα τα μέτρα και τις οδηγίες για την προστασία και την αποφυγή της διασποράς του φονικού ιού.
ΩΣΤΟΣΟ μέχρι αυτή την ώρα η πλατφόρμα για το 30% των θέσεων για τους δημόσιους υπαλλήλους ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ! Ως εκ τούτου οι διαδικασίες και οι ενστάσεις θα απαιτήσουν αρκετές ημέρες ενώ χάνονται κεφάλαια και από το ΕΣΠΑ...Τι μέλλει γενέσθαι; Το υπουργείο μόνον γνωρίζει...