1.7.20

500.000 επισκέπτες στον τάφο της μητέρας του Μ. Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδας στον Κορινό Πιερίας!

Τους 500.000 το χρόνο μπορούν να φτάσουν οι επισκέπτες στον τάφο της μητέρας του Μ. Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδας στον Κορινό Πιερίας, σύμφωνα με δήλωση του... ομότιμου καθηγητή του πανεπιστημίου του Νις, κ. Θανάση Μπίντα στο ράδιο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92,2.
Μιλώντας στον Ηλία Χρυσικό, ο κ. Μπίντας τόνισε ότι ο δήμος Κατερίνης, κατανοώντας την αξία του μνημείου, ολοκληρώνει σύντομα τα έργα γύρο από τον Τύμβο, ώστε η πρόσβαση των επισκεπτών να είναι εύκολη. Με την αξιοποίησή ο τάφος της Ολυμπιάδος, θα καταστεί πόλος έλξης ντόπιων και ξένων τουριστών, δεδομένου ότι βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την εθνική οδό , μόλις επτά χιλιόμετρα από την Κατερίνη. Αυτό όμως που έχει εξαιρετική σημασία είναι η ανάδειξη της Μακεδονικής ιστορίας και της ελληνικότητάς της. Η πιερική γή, το ταφικό μνημείο, έκρυβε  στα σπλάχνα της την μητέρα του Μ. Αλεξάνδρου και ήρθε πλέον η ώρα να αναδειχθεί ο πολύτιμος αυτός ιστορικός θησαυρός.
Τα ευρήματα, τα στοιχεία και τα επιχειρήματα που οδήγησαν τον κ. Μπίντα να ανακοινώσει με βεβαιότητα ότι το ταφικό μνημείο ανήκει στην Ολυμπιάδα, δημοσιεύονται στο βιβλίο που κυκλοφορεί, ώστε να καταστεί τόσο επιστημονικό εργαλείο για τον ιστορικό, τον μελετητή αλλά και πηγή γνώσης για τον επισκέπτη.