21.6.20

ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ Β. ΝΟΥΛΕΖΑ-ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για την υπόθεση της απαγωγής-ΦΩΤΟ

Σκληρή επίθεση προς το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε ο Κατερινιώτης νομικός Βασίλης Νουλέζας, μετά την ανακοίνωση του ΔΣΘ, για την υπόθεση της απαγωγής 10χρονου κοριτσιού
από την 33χρονη κατηγορούμενη, που εντοπίστηκε στην Παραλία Κατερίνης.
Στην ανακοίνωση του ΔΣΘ στο Facebook ο κ. Νουλέζας έγραψε τα εξής:

"Θα κινηθώ Δευτέρα νομικά εναντίον σας.
Αδιανόητο. Αντιδεοντολογικό. Είσθε καταρχήν αναρμόδιος να μιλήσετε για εμένα.

Βγάζετε μια τέτοια άστοχη Ανακοίνωση.
Κρίνω απαράδεκτη αναληθή και συκοφαντική την δήλωση Ανακοίνωση σας αυτήν.
Its not your business. Δεν παραβιάζω κανέναν απολύτως κανόνα του Κώδικος Περί Δικηγόρων η Δεοντολογίας που τηρώ απαρέγκλιτα.
Δεν διοχετεύω στοιχεία της δικογραφίας στα παντοδύναμο ΜΜΕ που τα έχουν.εξασφαλίσει νωρίτερα .
Γνωρίζετε τι συμβαίνει... Δεν αποτελώ μέλος τουΔΣΘ. Ευτυχώς. 
Ούτε την μυστικότητα της προανάκρισης παραβιάζω.
Με συκοφαντείτε. 
Παρά την πρωτόγνωρη επίθεση που δέχεται η εντολέας μου από τα ΜΜΕ και θα έχετε διαπιστώσει και την καθιστούν προκαταβολικά ένοχη παρακάμπτοντας το τεκμήριο της αθωότητας
Αυτό δεν σας απασχολεί βεβαια
Αποκρυω ως οφείλω σαν νομικός παραστάτης της και αρνούμαι τις βαρύτατες κατηγορίες που μας αποδίδονται
Θα απολογηθούμε στην κ. Ανακρίτρια.
Να σας απασχολήσει το γεγονός ότι τα ΜΜΕ έχουν στοιχεία της δικογραφίας και πληροφορίες της υπόθεσης πριν καν.αναλάβω ως Συνήγορος υπεράσπισης και βρίσκομαι ηδη σε δυσχερή θέση.
Δεν θα κλονισθώ από αυτό όμως.
Θα κάνω το νομικό καθήκον μου με βάση τους κανόνες του Κωδικος Περί Δικηγόρων και όπως μου υπαγορεύει η συνείδηση μου.
Σας καλώ να αποσύρετε άμεσα την ατυχή ανακοίνωση σας αυτήν.
Ψάχνετε λάμψη να κλέψατε πρόσκαιρη διαπιστώνω"...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος



Δειτε την ανακοίνωση του ΔΣΘ.
Ανακοίνωση του Προέδρου Δ.Σ.Θ. για υποχρέωση τήρησης κανόνων δεοντολογίας
Η αρχή της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας αποτελεί θεμελιώδη ρύθμιση του δικαιικού μας συστήματος, που αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην προστασία της προσωπικότητας των διαδίκων. Κατά το νομοθέτη, ο σκοπός αυτός επικρατεί έναντι του δικαιώματος πληροφόρησης του κοινού. Έτσι, όλοι οι παράγοντες που εμπλέκονται στην ποινική προδικασία υποθέσεων που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού (δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, δημοσιογράφοι και πολίτες) οφείλουν να προστατεύουν τους διαδίκους, πολύ περισσότερο όταν μεταξύ αυτών και μάλιστα στη θέση του θύματος βρίσκονται ανήλικοι. Ως Πρόεδρος του ΔΣΘ καλώ τους συναδέλφους να επιδεικνύουν υπεύθυνη στάση και αξιοπρεπή συμπεριφορά, που συνάδει με το λειτούργημα του δικηγόρου, όπως επιτάσσει ο Κώδικας Δικηγόρων και ο Κώδικας Δεοντολογίας Δικηγορικού Λειτουργήματος. Σε κάθε περίπτωση, τα πειθαρχικά συμβούλια του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σε υποθέσεις που είναι αρμόδια είτε διότι πρόκειται για συμπεριφορά μέλους του ΔΣΘ είτε διότι πρόκειται για συμπεριφορά που εκδηλώθηκε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από δικηγόρο άλλου Συλλόγου, οφείλουν να εξετάζουν χωρίς καθυστέρηση και με ιδιαίτερη προσοχή αντίστοιχες περιπτώσεις. Ειδικά για την υπόθεση με θύμα ανήλικη, που απασχολεί την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, ενημέρωσα τον Πρόεδρο του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου για την ανακοίνωση λεπτομερειών της δικογραφίας στα ΜΜΕ και του ζήτησα να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικά επιλήψιμων πράξεων δικηγόρου, που έλαβαν χώρα στα δικαστήρια της πόλης μας, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 152 Κώδικα Δικηγόρων.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΘ
Ευστάθιος Κουτσοχήνας