29.2.20

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στο OTAVOICE: «Παραμένει προτεραιότητα μου η Κεντρική Μακεδονία»

Τζιτζικώστας: «Η προεδρία μου στην Ευρώπη είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία»«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την χώρα η προεδρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Αυτοδιοίκησης, το δεύτερο μεγαλύτερο θεσμικά όργανο την Ενωμένης Ευρώπης. Είναι η πρώτη φόρα που εκλέγεται Έλληνας σε προεδρία θεσμικού πολιτικού οργάνου της ΕΕ, άρα είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία», τόνισε ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκής Ένωσης Περιφερειών.


Ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε ότι είναι, «μια ευκαιρία για την Κεντρική Μακεδονία να αποδείξει ότι μπορεί γίνει περιφέρεια πρωταγωνίστρια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και μια ευκαιρία για την Ελλάδα ότι είναι μια χώρα που μπορεί να διεκδικεί και αποτελεσματικά να λειτουργεί ένα τόσο σημαντικό όργανο στην Ευρώπη».

Ο περιφερειάρχης τόνισε με έμφαση ότι πρώτη του προτεραιότητα παραμένει η Κεντρική Μακεδονία. Πέρα από το έργο που θα κάνουμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για να φέρουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο κοντά στους πολίτες και να ενδυναμώσουμε το ρόλο των δήμων και των περιφερειών, κυρίαρχο μου μέλημα, η απόλυτη πρώτη προτεραιότητα μου, ήταν και παραμένει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Για αυτή έχω εκλεγεί να είμαι περιφερειάρχης και εδώ θα γίνει το έργο που υποσχεθήκαμε σε όλους τους πολίτες.

Τζιτζικώστας: «Θα πιάσουμε τους στόχους που βάλαμε και με το παραπάνω»

Ο κ Τζιτζικώστας μας έδωσε την είδηση ότι άμεσα θα παρουσιάσει τους άξονες του προγράμματος για τα επόμενα χρόνια και στις επτά περιφερειακές ενότητες και χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι οι στόχοι που βάλαμε θα τους πιάσουμε και με το παραπάνω. Βάζουμε πριν και πάνω από όλα την περιφέρεια και τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Το επόμενο διάστημα θα βρίσκομαι και στις Σέρρες όπου θα παρουσιάσω τους άξονες του ΕΣΠΑ, τους προγραμματισμούς για τα επόμενα χρόνια αλλά και στις επτά περιφερειακές ενότητες, θα φανεί το σκληρό και σημαντικό έργο που γίνεται σε όλους τους τομείς».

Δείτε ΕΔΩ την αποκλειστική συνέντευξη του Απόστολου Τζιτζικώστα , στον Βασίλη Περδικίδη: