29.2.20

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΛΕΩΦΟΡΕΊΑ ΓΙΑ ΑΔΡΙΑΝΟΎΠΟΛΗ...ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. Σύσκεψη στο Πεντάγωνο

ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Μ. ΚΩΣΤΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΝΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΑΙ, ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ....!

Μετά το δημοσίευμα του Reuters και τη δήλωση Τούρκου αξιωματούχου ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ της Συρίας να φτάνουν στην Ευρώπη περίπου 300 πρόσφυγες- μετανάστες πέρασαν περπατώντας τη συνοριακή πύλη της Αδριανούπολης στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το CNN Turk, όταν τους ρωτούσαν πού πηγαίνουν, απαντούσαν στην Ελλάδα και όσοι πέρασαν προέρχονταν από τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, το Πακιστάν και το Μαρόκο.


Εκτός λειτουργίας τέθηκε το τελωνείο στις Καστανιές του Έβρου, όπου από νωρίς το πρωί περισσότεροι από 500 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα χερσαία σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, με σκοπό να μπουν στην Ελλάδα. Στο συνοριακό σημείο διέλευσης βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.

Στο πλαίσιο αυτό διεξήχθη έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο, ενώ στη συνέχεια ο ΑΓΕΕΘΑ μετέβη με ελικόπτερο στον Εβρο και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης οδεύει προς Μυτιλήνη. «Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα. Μετά τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ (Idlib) είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Η είδηση μεταδόθηκε αστραπιαία και στην Τουρκία.