28.4.21

23 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ όταν το clubbing ΕΒΑΖΕ ΦΩΤΙΑ στους πρόποδες του ΟΛΥΜΠΟΥ...! FACE, ΑΓΚΑΘΙ CACTUS, DALTON’S, KOYKOS, BOOZER, ΤΣΟΥΧΑΣ ΦΩΤΟ

...στο δήμο Δίου-Ολύμπου
Τη δεκαετία του ΄90 τότε που η Ελληνική Κοινωνία ζούσε εποχές «ευδαιμονίας» εκτός από τα

γνωστά κι επώνυμα club στην Κατερίνη, το χειμώνα κοντά στις παραδοσιακές ταβέρνες, «ξεφύτρωναν» σαν μανιτάρια πυρήνες διασκέδασης σε όλα τα χωριά. Μετά το καλό φαγητό με τις παραδοσιακές γεύσεις, ακολουθούσε η διασκέδαση! Η νεολαία του σημερινού δήμου Δίου Ολύμπου, έτσι κι αλλιώς διασκέδαζε στην Κατερίνη Παρασκευή και Σάββατο… αλλά οι Κυριακές ήταν «περιφερειακές» στα χωριά που υποδέχονταν τους clubbers! Εκτός από το Λιτόχωρο που είχε ιστορία και παράδοση στη νύχτα λόγω και της Ταξιαρχίας Λιτοχώρου(θα κάνουμε σχετικό αφιέρωμα στο Λιτόχωρο), Άγιος Σπυρίδωνας, Κονταριώτισσα, Βροντού, Καρίτσα, Δίον, είχαν club που κρατούσαν τον κόσμο καθημερινά γέμιζαν όμως ασφυκτικά την Κυριακή καθώς αρκετοί DJs και μπάρμαν- μπαργούμαν το Κυριακάτικο ρεπώ τους, το δούλευαν σε αυτά. Έπαιρνε φωτιά η νύχτα στους πρόποδες του Ολύμπου!


Σήμερα σας παρουσιάζουμε μέσα από τις σελίδες του WEEK(Αθλητική της Πιερίας) και του MUST(Ημερήσια Τοπική) το Club ΑΓΚΑΘΙ του Γιώργου Ζκάγια που επέμενε ελληνικά στον Άγιο Σπυρίδωνα και το club FACE του Δημήτρη Τσιμήτρη στη Βροντού κυρίως με –εξαιρετικές- ξένες μουσικές επιλογές από το 1990… το DALTON’S του Βασίλη Φαρφούρη στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, διαχρονικό στέκι που σήμερα είναι καφέ-τσιπουράδικο, το ΚΟΥΚΟΣ Club στο Δίον, το CACTUS club του Γιάννη Πάτσια στην Καρίτσα, το ΒΟΟΖER club στον Δίον του Γιώργου Κελεπούρη και του Γιώργου Ταρσίκα, το cafe-ζαχαροπλαστείο ΤΣΟΥΧΑΣ στην Καρίτσα για καφέ, πίτσα, γλυκά…1997-1998-1999 νύχτες στο δήμο Δίου Ολύμπου…!