6.1.20

Βιβλιοπωλείο των αστέγων: 10 βιβλία με 15 ευρώ για καλό σκοπό

Βιβλιοπωλείο των αστέγων: Προσφορές ανακοίνωσε το παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης για τη μετακίνησή του σε μόνιμο χώρο
Βιβλιοπωλείο των αστέγων: Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο Facebook, από τις 4 έως τις 19 Ιανουαρίου, τα 10 βιβλία θα κοστίζουν 15 ευρώ, «προσφορά που ελπίζουμε να καλύψει τις ανάγκες για τη μετακίνηση στο μόνιμο χώρο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 132 και είναι δημιούργημα του Λεωνίδα Κουρσούμη. Ο κ. Κουρσούμης εργαζόταν σε εκδοτικό οίκο, ωστόσο στα 63α του έμεινε άνεργος και βρέθηκε χωρίς σπίτι σε ηλικία 69 ετών. Προκειμένου να επιβιώσει στο περιθώριο μιας κοινωνίας που τον "πέταξε", έψαχνε σε κάδους για βιβλία, τα οποία πουλούσε στο Μοναστηράκι.

Μαζί με δύο φίλους του, τον κ. Αλέξανδρο και τον κ. Αντώνη, επίσης άστεγοι, έστησαν το μικρό αλληλέγγυο παλαιοπωλείο, το οποίο, εκτός από βιβλία, έχει και ένα σωρό μικροπράγματα (μικροαντικείμενα, έπιπλα και βινύλια). Στόχος τους η εξεύρεση μιας μόνιμης στέγης και η δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου για τους αστέγους. Η συλλογή των βιβλίων του Παλαιοβιβλιοπωλείου μετρά σήμερα πάνω από 25.000 τίτλους. Όλα τα βιβλία, πλην κάποιων λευκωμάτων, πωλούνται στην τιμή των 2 μόλις ευρώ.