8.12.19

ΓΙΩΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ. ΖΗΣΕ ΑΛΗΘΙΝΑ

Η δυστυχία έχει πολλά πρόσωπα, ξέρω ότι εσύ έχεις την ικανότητα να τα διακρίνεις, όμως πρόσεχε καμιά φορά, μη σε ξεγελάσουν. Είναι η φορά που ξύπνησες με λύπη ή που έφυγες από το σπίτι με θυμό ή που σκέφτηκες ότι τίποτα δεν σου πάει καλά ή ακόμη που απαισιοδόξησες για λίγο, κάνοντας αρνητικές σκέψεις….
Πολλοί άνθρωποι το ζουν καθημερινά, η δυστυχία και η μιζέρια γι’ αυτούς έχει γίνει μια συνήθεια. Ίσως η αλήθεια βρίσκεται στο ότι η ευτυχία… τους φοβίζει σαν ταινία θρίλερ. Ίσως σκέφτονται ότι μπορεί να συντριβούν, αν τυχόν πέσουν από τα ύψη της. Γι’ αυτό δε θέλουν αλλαγές στη ζωή τους, απεχθάνονται το απρόσμενο και το απρόβλεπτο. Η λύση τους βρίσκεται σε μια ζωή μετριότητας που υποβάλλονται. Έχουν δημιουργήσει με τα χέρια τους ένα κλουβί στο οποίο μπήκαν μέσα και βολεύτηκαν. Άλλωστε, συνήθισαν με το χρόνο, γι’ αυτό αρνούνται να σπάσουν τα δεσμά τους.
Εσύ όμως θέλεις τη ζωή να σου χτυπάει την πόρτα, για να κάνει τις μέρες σου χαρούμενες.
Εσύ επαναστατείς, περιμένοντας το απρόβλεπτο, αμφιβάλλεις, ρισκάρεις, δε φοβάσαι το άγνωστο, επειδή έχεις νιώσει τη συγκίνηση της ευτυχίας.
Εσύ γνωρίζεις καλά ότι η μετριότητα είναι δικαίωμά σου, αλλά η αναζήτηση για την ευτυχία είναι καθήκον σου γιατί θέλεις να ζήσεις αληθινά.
Σε χαιρετώ, σου εύχομαι να επιλέγεις πάντα την ευτυχία.
Γιώτα Παπαδοπούλου