6.12.19

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πλάνο με 4.000 αστυνομικούς, drones και παρατηρητές σε Ακρόπολη

Στρατηγικό πλάνο για την πρόληψη επεισοδίων ενόψει και κατά τη διάρκεια της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εκπονεί η Ελληνική
Αστυνομία.
Το πλάνο μοιάζει με το αντίστοιχο που ακολούθησε η ΕΛ.ΑΣ στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ωστόσο τη φορά αυτή στους δρόμους θα βρίσκονται περίπου 1.000 αστυνομικοί λιγότεροι.

Η ΓΑΔΑ δίνει μεγάλο βάρος στην προστασία Αστυνομικών Τμημάτων και κυβερνητικών κτιρίων, καθώς υπάρχουν φόβοι για καταδρομικές επιθέσεις και εκτός Εξαρχείων.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες για να απομακρυνθούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα και να αυξηθούν οι περιπολίες περιμετρικά, ώστε να γίνει αμέσως αντιληπτή η οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

Στη διαταγή που εκδόθηκε αναφέρεται ότι από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής θα υπάρχουν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στον λόφο Λυκαβηττού, αστυνομικοί - παρατηρητές, που θα είναι επιφορτισμένοι με το να ειδοποιούν το επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ για ύποπτες κινήσεις.
 

Εκτός από τους 4.000 αστυνομικούς, σημαντικό ρόλο θα έχουν τα εναέρια μέσα της ΕΛ.ΑΣ. (ελικόπτερο και drones).

Σε επιφυλακή και οι δύο «Αίαντες», τα μεγάλα οχήματα που εκτοξεύουν πεπιεσμένο νερό για να απομακρύνουν διαδηλωτές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει ενημέρωση για τον σχεδιασμό των μέτρων τάξης.

Σημειώνεται ότι η εφετινή επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου συμπίπτει με τη λήξη του τελεσιγράφου για εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων, ανάμεσα τους και η έδρα του «Ρουβίκωνα» το Κ-ΒΟΞ.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο φερόμενος ως αρχηγός της αναρχικής ομάδας, έγραψε σε ανάρτηση του στο Facebook: «Έχουμε ετοιμάσει και ένα... φαραωνικό σχέδιο άμυνας και αντίδρασης σε περίπτωση εισβολής στο ΒΟΞ όπου εμπλέκονται πάρα πολλά άτομα».