27.11.19

Χωρίς "λόγο" και άποψη οι βουλευτές Πιερίας της ΝΔ; Αποφασίζουν "άλλοι" για διοικητή του νοσοκομείου;

TI ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ.
ΤΙ ΕΓΙΝΕ.
ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...
Τις τελευταίες ημέρες κάποιες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, δίνουν ως αποκλειστική είδηση, την τοποθέτηση νέου διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
Είτε ενδεχομένως υπάρχει «κάποια»
πληροφόρηση με διαρροές
ως είθισται, είτε οι διαχειριστές των ειδησεογραφικών πόρταλ, προσπαθούν να αποδείξουν την εγκυρότητά τους, προβλέποντας ή προλαμβάνοντας τις εξελίξεις.
Αυτά είναι κατανοητά.
Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός, ότι σε όλα τα site υπογραμμίζεται το γεγονός ότι η πιθανολογούμενη απόφαση αλλαγής διοικητή δεν έχε να κάνει με το έργο του Ανέστη Μυστρίδη.
Ο οποίος, για όσους τον γνωρίζουν, μοναδικός προσωπικός στόχος και όραμά του εξ αρχής, ήταν η αναβάθμιση της λειτουργίας του ΓΝΚ, οι καλύτερες ποιοτικά υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.
Ο απολογισμός έργου του διοικητή που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα με τη συμπλήρωση 3 ετών θητείας, παρουσιάζει εξαιρετικά πεπραγμένα αλλά και με προγραμματισμό για τα επόμενα έτη –όπως απαιτείται- για όσους γνωρίζουν από διοίκηση.
Μιας και άνοιξα την παρένθεση αυτή, επισημαίνω, ότι στη διοίκηση σημαντική θέση έχει όχι μόνο το έργο αλλά και η «χρηστή» διοίκηση.
Η κάθαρση και η εξυγίανση των οικονομικών και η υπηρεσία-προσφορά στον πολίτη χωρίς «ατασθαλίες» είναι κάτι που επισημαίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις στην Ελλάδα των μνημονίων και των σκανδάλων του παρελθόντος. Και σε αυτό το κομμάτι ο Ανέστης Μυστρίδης, ήταν απόλυτος και ξεκάθαρος. Και κυρίως «καθαρός».
Δεν υπάρχει ούτε καν η υποψία για κακοδιαχείριση ή ατασθαλίες.
Ίσα ίσα, ΌΛΟΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΌ. Άρα μιλάμε για ένα διοικητή που και έργο παρήγαγε και ήταν ηθικός και τίμιος.
Ένα το κρατούμενο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μίλησε προεκλογικά και συνηθίζει να μιλάει πάντα για αξιοκρατία.
Αν λοιπόν κρατήσει τη σημαία ψηλά το Υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχει λόγος αλλαγής διοίκησης διοικητή στο ΓΝΚ.
Εκτός και αν οι εντολές πίσω από τις κλειστές πόρτες –και όχι στα κανάλια- είναι, σαρώστε τα όλα…
Το θέμα όμως είναι πιο σοβαρό από τα παραπάνω και πιστεύω ότι είναι το χειρότερο σενάριο για όλους τους Πιεριείς :
Τα sites επικαλούνται πληροφορίες για τοποθέτηση διοικητή «μη Πιεριέα», από …γειτονικούς νομούς!!!

Άλλα μιλάνε για τεχνοκράτη από τη Θεσσαλονίκη, άλλα για άτομα από την Ημαθία, άλλα για γυναίκα.

Ακόμη και αν θέλαμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη την «αποκλειστική» είδησή τους , ή οι διαρροές, είναι απλά fakenews, ή κανείς δεν ξέρει και απλά προσπαθεί να μαντέψει τις εξελίξεις προσθέτοντας μια ειδησεογραφική επιτυχία και αν «σου κάτσει» είσαι το πιο έγκυρο site..!

Είναι λοιπόν ο «υποψήφιος» νέος διοικητής, άντρας ή γυναίκα;

Από τη Βέροια ή τη Θεσσαλονίκη;

Τι γίνεται; Κι εδώ διλήμματα;
Κι έρχομαι στο «ζουμί» της υπόθεσης.


Οι ιστοσελίδες στις αναρτήσεις τους επικαλούνται το γεγονός ότι η επιλογή τοποθέτησης νέου διοικητή στο Νοσοκομείο Κατερίνης είναι αποτέλεσμα της διαφωνίας των 3 βουλευτών της Πιερίας της ΝΔ…!

Και αφού οι αξιότιμοι βουλευτές δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν και να βρουν λύση, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, κάθισαν στην άκρη και έρχονται οι «διαιτητές» του υπουργείου υγείας, να βρουν μια λύση η οποία, βολεύει τους πάντες:


κανείς βουλευτής δε θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να «μην ικανοποιήσει» την προεκλογική του υπόσχεση και να δυσαρεστήσει κάποιον ενδιαφερόμενο «φίλο και ψηφοφόρο» του ενώ η τοποθέτηση «ξένου» θα κλείσει στόματα.

Κι εδώ γεννούνται διάφορα ερωτήματα:

Αυτό είναι το πρώτο δείγμα γραφής των νέων βουλευτών μας;

Δε μπορούν οι βουλευτές μας να αποφασίσουν να στηρίξουν το πρόσωπο ενός διοικητή;

Ποιο είναι το κριτήριό τους, εκτός της προσωπικής «φιλίας», ατόμου του πολιτικού τους γραφείου;

Αν λοιπόν κανείς δεν έχει να προσάψει «αποτυχημένη διοίκηση, ατασθαλίες και διόγκωση προβλημάτων», στο ΓΝΚ, τότε τίθεται το ερώτημα γιατί δεν υπερασπίζονται οι πολιτικοί μας τους πετυχημένους και άξιους αποδεδειγμένα συμπολίτες τους και αφήνουν τους Βουλευτές των γύρω Νομών να επιβάλουν τα δικά τους “παιδιά” στην έδρα τους; Στην έδρα μας δηλαδή.

Αν οι βουλευτές διαφωνούν και καλά κάνουν στο κάτω -κάτω της γραφής, σε νέο πρόσωπο, τότε γιατί δεν τους κάνει το …παλιό;
Αμφισβητεί κανείς τους το τεράστιο έργο και τις υπερβάσεις που έκανε ο Μυστρίδης για να αλλάξει η εικόνα της δευτεροβάθμιας υγείας στην Πιερία;

Αμφισβητεί κανείς, ότι κινήθηκε σε όλα τα επίπεδα με γνώμονα την ηθική και την δικαιοσύνη απέναντι και στους συμπολίτες και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, ώστε να διασφαλίσει πρωτίστως τα συμφέροντα του Οργανισμού;

Αμφιβάλει κανείς και τώρα, αλλά και με την προηγούμενη Κυβέρνηση, ότι είχε ξεκάθαρη ιδεολογική τοποθέτηση που δεν την έκρυψε ποτέ;

Που είναι οι ανοιχτές πόρτες της ΝΔ σε στελέχη που έδωσαν τον αγώνα για την νίκη της ΝΔ;

Εν κατακλείδι, εγώ εμμένω στο γεγονός, ότι αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς, ότι οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας, της Πέλλας ή οποιουδήποτε άλλου νομού, έχουν λόγο στο «κλεινόν άστυ» και υπερασπίζονται τους δικούς τους συμπολίτες που διεκδικούν μια θέση ευθύνης…

Αν επιβεβαιωθεί η είδηση, ποιες άραγε είναι οι προσδοκίες των πολιτών της Πιερίας, για τα μεγάλα και τρανά προβλήματα που ταλανίζουν το νομό από τους βουλευτές που εξέλεξε;

Πιστεύω ότι η "είδηση" δεν υφίσταται, αλλά έδωσε την αφορμή για σκέψεις και προβληματισμό...






Οι τοπικοί άρχοντες, πρέπει να αφουγκράζονται την κοινωνία, να ακούνε τους πολίτες, γιατί αυτοί είναι οι δύναμή τους...


Τα μικροκομματικά "συμφέροντα" είναι κατανοητά, αλλά κάποτε σε αυτή τη χώρα πρέπει να επιβραβεύεται η αξία και λαμβάνεται σοβαρά η αξιοκρατία και όχι η κομματική επετηρίδα...








Τέλος, για να μην υπάρχει καμιά σκιά, προς τα blogs δεν αμφισβητώ την εγκυρότητά τους. 
Όλα πασχίζουν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, να έχουν επιτυχίες.
 Δεν τα κρίνω. 
Ο χρόνος και ο κόσμος είναι ο καλύτερος κριτής μας.

Καλό Σαββατοκύριακο….

Για το OlymposVoice, 

Θεοχάρης Μπικηρόπουλος