23.4.20

Η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο σύμφωνα με τα πρότυπα των Αρχαίων Ελλήνων-ΦΩΤΟ

Πώς θα ορίζατε την απόλυτη ομορφιά; Υπάρχει το τέλειο πρόσωπο και αν ναι, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Τι είναι η Χρυσή Τομή της ομορφιάς που
μετρά τη φυσική τελειότητα;
Απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα έρχεται να δώσει νέα επιστημονική έρευνα

αναφορικά με το «τέλειο πρόσωπο». Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η Μπέλα Χαντίντ είναι κατά 94,35% «ακριβής» στη Χρυσή Τομή της ομορφιάς. Τα μάτια, τα φρύδια, η μύτη, τα χείλη, το πηγούνι, η γνάθος και το σχήμα του προσώπου της μετρήθηκαν και πλησίαζαν σε αυτό που θεωρούσαν τέλειο οι αρχαίοι Έλληνες.

Τι είναι η Χρυσή Τομή
Η Χρυσή Τομή ήταν μια μαθηματική εξίσωση που επινοήθηκε από τους Έλληνες σε μια προσπάθεια μέτρησης της ομορφιάς. Μπορεί να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε και χρησιμοποιήθηκε από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι για το τέλειο ανθρώπινο σώμα στο διάσημο έργο του, τον «Άνθρωπο του Βιτρούβιου». Η προϋπόθεση πίσω από αυτό είναι ότι όσο πιο κοντά είναι οι λόγοι ενός προσώπου ή σώματος στον αριθμό 1,618 τόσο πιο όμορφο είναι κάτι.
Δεύτερη στην κατάταξη είναι η Μπιγιονσέ με 92,44%, τρίτη η Άμπερ Χερντ με 91,85% και τέταρτη η Αριάνα Γκράντε με 91,81%. Η Κέιτ Μος βρέθηκε στην 6η θέση με 91,05%, πολύ πιο μπροστά από την αντίπαλό της και διάσημο μοντέλο, την 27χρονη Κάρα Ντελεβίν, που βρέθηκε στην 10η θέση με ποσοστό 89,99%.
Η λίστα αυτή καταρτίστηκε χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνικές χαρτογράφησης από τον πλαστικό χειρουργό Δρ. Τζούλια Ντε Σίλβα, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία στη δουλειά του.
«Η Μπέλα Χαντίντ ήταν σαφής νικήτρια μετά τη μέτρηση όλων των στοιχείων του προσώπου της για τη φυσική τελειότητα. Έχει την υψηλότερη βαθμολογία για το πηγούνι της, το οποίο με ποσοστό 99,7% απέχει μόλις 0.3% από το τέλειο σχήμα.
Η Μπέλα Χαντίντ έρχεται όμως δεύτερη πίσω από τη Σκάρλετ Γιόχανσον για τη θέση των ματιών της. Η Μπιγιονσέ έρχεται δεύτερη, σημειώνοντας το καλύτερο ποσοστό για το σχήμα του προσώπου της (99,6%) και έχει επίσης πολύ υψηλά αποτελέσματα για τα μάτια, την περιοχή των φρυδιών και τα χείλη».







Πηγή: infowoman.gr