1. Ο Αυστηρός Κριτής. Συνήθως αναφέρεσαι σε αυτόν ως “κακό σκυλί”. Δίνει δυνατά “χτυπήματα” στην
αυτοπεποίθησή σου, τα νεύρα και σε αγχώνει. Κατακρίνει με τον χειρότερο τρόπο τη δουλειά σου και νιώθεις ότι σε περιμένει στη γωνία για ένα στραβοπάτημα. Το μότο της ζωής του είναι “αν θες να κάνεις κάτι καλά, κάν'το μόνος σου” και η φράση που ακούγεται συνήθως από τα χείλη του είναι “όλα μόνος μου πρέπει να τα κάνω.
Τι κάνεις: Είναι ευθύς και ειλικρινής, οπότε δύσκολα θα σου κρύψει κάτι. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον ακούς προσεκτικά και να προσπαθείς να “πιάνεις” αυτά που τον ενοχλούν περισσότερο. Ταυτόχρονα, προσπάθησε να είσαι όσο πιο προσεκτικός γίνεται στα κομμάτια αυτά της δουλειάς που τον αφορούν. Αυτό σημαίνει να τσεκάρεις ξανά και ξανά οτιδήποτε του παραδίδεις έτσι ώστε να μην του δίνεις δικαιώματα. Μην προσπαθήσεις να το παίξεις εξυπνάκιας γιατί θα τον εξοργίσεις ακόμα περισσότερο.
2. Ο τεμπέλης ή αφελής. Δεν πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο αλλά και οι δύο κατηγορίες σου φέρνουν τους ίδιους μπελάδες. Επιπλέον φόρτο εργασίας και λάθη που μπορεί να σου κοστίσουν ακριβά. Είναι το άτομο που όταν πνίγεσαι στη δουλειά θα προσπαθήσει να σε απασχολήσει με κάτι άσχετο είτε γιατί βαριέται να δουλέψει είτε γιατί δεν καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάνεις. Σε ρωτάει πολλά γιατί δεν θέλει να τα ψάξει μόνος του ή γιατί δεν ξέρει πώς να τα βρει μόνος του.
Τι κάνεις: Το καλύτερο είναι να τον αντιμετωπίσεις εκτός δουλειάς. Σε μια χαλαρή κουβέντα μπορείς να του αναφέρεις το πρόβλημά σου, αλλά δυστυχώς από τον τεμπέλη μην περιμένεις φοβερές αλλαγές. Στον αφελή μπορείς να εξηγήσεις πως είσαι μεν πρόθυμος να τον βοηθήσεις αλλά όχι όταν έχεις πολλή δουλειά.
3. Ο Αδίστακτος. Είναι μάλλον ο χειρότερος συνάδελφος που θα μπορούσες να συναντήσεις. Θα κάνει τα πάντα για να ελιχθεί σε μία εταιρία και δεν τον ενδιαφέρει καθόλου ποιους θα χρειαστεί να ποδοπατήσει.
Τι κάνεις: Αποφεύγεις τις πολλές επαφές μαζί του και δεν του λες ποτέ ιδέες που έχεις. Αν αναγκαστικά πρέπει να συνεργαστείς μαζί του, καλό θα ήταν να το κάνεις με παρουσία τρίτων και να επικυρώνεις με κάθε τρόπο αυτά που έχεις κάνει εσύ, γιατί ξέρεις πολύ καλά πως θα προσπαθήσει να υπονομεύσει ή ακόμα και να κλέψει τη δουλειά σου. Βέβαια, μην παραδεχθείς ποτέ πως δεν μπορείς να συνεργαστείς μαζί του γιατί πάλι θα φροντίσει να το χρησιμοποιήσει εναντίον σου. Και εννοείται πως βάζεις κωδικούς στον υπολογιστή και στο κινητό σου.
4. Ο διπρόσωπος. Είναι ο άνθρωπος που ζει για την ίντριγκα, χρησιμοποιεί άπειρες δικαιολογίες, λέει ψέματα (συνεχώς) και είναι ικανός να καταστρέψει τη γαλήνη και την ηρεμία στο εργασιακό περιβάλλον ανακατεύοντας τους πάντες.
Τι κάνεις: Όσο πιο γρήγορα τον καταλάβεις, τόσο το καλύτερο. Η αντιμετώπιση του απαιτεί τρομερή αυτοσυγκράτηση από τη μεριά σου. Πολύ απλά, δεν πρέπει να σε ακούσει ΠΟΤΕ να λες κάτι αρνητικό για τον οποιοδήποτε, από το διευθυντή μέχρι τον άνθρωπο που σου φέρνει τον καφέ σου. Αυτή η “καλοσύνη” σου, εκτός του ότι θα του σπάσει τα νεύρα, θα σε γλιτώσει από πολλούς μπελάδες.
πηγή:yolife.gr
https://www.koutipandoras.gr/article/4-typoi-kakwn-synadelfwn-kai-pws-na-toys-antimetwpiseis