27.9.19

Πρεμιέρα το απόγευμα στην Ντόχα για το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου

Πρεμιέρα το απόγευμα στην Ντόχα για το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, στο οποίο τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν συνολικά 16 αθλητές.
Εξ αυτών, οι πέντε θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους σήμερα, με τους τρεις να αποτελούν τη μεγάλη ελπίδα για διάκριση στη διοργάνωση.
Πρώτος ρίχνεται στη μάχη της πρόκρισης ο Μίλτος Τεντόγλου, που μετέχει στο πρώτο προκριματικό γκρουπ του μήκους και αγωνίζεται τρίτος ανάμεσα στους υπόλοιπους 13 άλτες.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του κλειστού και ανοιχτού στίβου ταξίδεψε στην Ντόχα με 8,32μ. στη θερινή και 8,38μ. στη χειμερινή σεζόν, είναι σε καλή κατάσταση και σε πρώτη φάση θα επιδιώξει να πετύχει είτε το όριο των 8,15μ. και να προκριθεί στον τελικό, είτε η επίδοσή του να είναι ανάμεσα στις 12 κορυφαίες των δύο γκρουπ.

Με προσδοκίες διάκρισης ρίχνονται στα προκριματικά του επί κοντώ Γυναικών και οι Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η Στεφανίδη είναι μια από τις κορυφαίες αθλήτριες που μετέχουν στη διοργάνωση. Η Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης του επί κοντώ κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, αφού καταφέρνει να εμπνέει σιγουριά και αγωνιστική βεβαιότητα.

Η αθλήτρια του Μιτς Κρίερ θα αγωνιστεί στο β΄ προκριματικό γκρουπ του επί κοντώ και δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα να ξεπεράσει το 4.60μ., που είναι το όριο για απευθείας πρόκριση στον τελικό.

Στο α΄ προκριματικό γκρουπ θα συμμετάσχει η Κυριακοπούλου, στον πρώτο αγώνα της μετά τον τραυματισμό της περί τα τέλη Ιουλίου.

Η «χάλκινη» το 2015 στη διοργάνωση του Πεκίνου έχει κάνει φέτος 4,72μ., επίδοση που θέλει να βελτιώσει, προκειμένου να κυνηγήσει μια θέση ακόμη και στο βάθρο των νικητριών. Τα διαδοχικά ύψη στον προκριματικό του επί κοντώ: 4,20 μ., 4,35 μ., 4,50 μ., 4,55 μ., 4,60 μ.

Ντεμπούτο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάνει στη Ντόχα η Σταματία Σκαρβέλη. Η 24χρονη αθλήτρια έχει πετύχει φέτος 71,33μ., επίδοση που αν καταφέρει να προσεγγίσει θα είναι ικανή να της δώσει πρόκριση στον τελικό της σφυροβολίας.

Το απευθείας όριο πρόκρισης στον τελικό είναι 72,00 μέτρα. Η Σκαρβέλη αγωνίζεται στο α΄ προκριματικό γκρουπ μαζί με ακόμη 14 αθλήτριες.