Τα πλούσια θρεπτικά συστατικά, η γλυκόξινη γεύση και η περίεργη υφή του είχαν ως αποτέλεσμα να του κινήσει αμέσως το ενδιαφέρον. Σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να ευδοκιμήσει στη χώρα μας και επικοινώνησε με το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, προκειμένου να έρθουν δενδρύλλια μέσω Ιταλίας, καθώς η Ελλάδα δεν μπορούσε τότε να εισάγει απευθείας.
Μέσα σε λίγες ημέρες έφτασαν δέκα δενδρύλλια στην Ελλάδα και φυτεύτηκαν δοκιμαστικά στο χωριό Σβορώνο της Πιερίας, όπου οι εδαφοκλιματικές συνθήκες ήταν παρόμοιες με της Νέας Ζηλανδίας. Όπως έχει ο ίδιος δηλώσει, το «νέο» φρούτο το βάφτισε ακτινίδιο, διότι το εσωτερικό του μοιάζει με τις ακτίνες μιας ρόδας ποδηλάτου.
«Με το ακτινίδιο παντρέψαμε παιδιά, χτίσαμε σπίτι, να είναι καλά ο κ. Μίχος», λένε ακόμα και σήμερα αγρότες της περιοχής όπου πρωτοφυτεύτηκε η ακτινιδιά. Πρόκειται για μια καλλιέργεια καλής ποιότητας και με υψηλές και μακροχρόνιες αποδόσεις. Το βασικό πλεονέκτημα του ακτινίδιου όμως σε σχέση με άλλα προϊόντα είναι η ανθεκτικότητά του.
Μπορεί να διατηρηθεί σε κατάλληλους ψυκτικούς χώρους για πολύ καιρό και έτσι μπορεί να διατεθεί στην αγορά ακόμα και ένα εξάμηνο από τη συγκομιδή του. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να το εμπορευτεί ακόμα και ένας μεμονωμένος παραγωγός. Φυσικά, σε ότι αφορά την Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές οι κλιματολογικές συνθήκες, προσφέροντας ιδιαίτερα ποιοτικούς καρπούς.
Ο Τάσος Μίχος άφησε πίσω του μια κληρονομιά που οι συμπατριώτες του τίμησαν με το παραπάνω, συνδυάζοντας τα οφέλη για την υγεία του καταναλωτή με οφέλη για την ελληνική οικονομία…
περισσότερα εδώ: https://menshouse.gr