23.10.24

Steve Jobs...Αφορισμοί

"Το να είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο νεκροταφείο δεν έχει σημασία... Πηγαίνοντας για ύπνο το βράδυ λέγοντας ότι έκανες κάτι υπέροχο - αυτό έχει σημασία. ”

"Να είσαι ένα μέτρο ποιότητας. Μερικοί άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε ένα περιβάλλον όπου αναμένεται αριστεία. ”

"Πρέπει να βρεις αυτό που αγαπάς. Και αυτό ισχύει τόσο για τη δουλειά όσο και για τις σχέσεις. ”

"Η δουλειά σας θα γεμίσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας και ο μόνος τρόπος για να είστε πραγματικά ικανοποιημένοι είναι να κάνετε αυτό που πιστεύετε ότι είναι σπουδαίο έργο. Και ο μόνος τρόπος για να κάνεις σπουδαία δουλειά είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. ”

"Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, οπότε μην τον σπαταλάτε ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου. Μην παγιδεύεστε από δόγμα - το οποίο ζει με τα αποτελέσματα της σκέψης των άλλων ανθρώπων. Μην αφήνετε τον θόρυβο των απόψεων των άλλων να πνίξει την εσωτερική σας φωνή. ”

"Όλα πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν πιο απλά, αλλά όχι πιο απλά. ”

"Το σχέδιο δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται και αισθάνεται. Ο σχεδιασμός είναι ο τρόπος που λειτουργεί. ”

"Αν ζεις την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία σου, κάποια μέρα σίγουρα θα έχεις δίκιο. ”

"Ένα maxim με το οποίο ζω; «Δεν μπορείτε να συνδέσετε τις τελείες κοιτάζοντας προς τα εμπρός. Μπορείτε να τις συνδέσετε μόνο κοιτάζοντας προς τα πίσω. ’

"Τα αγαπημένα μου πράγματα στη ζωή δεν κοστίζουν χρήματα. Είναι σαφές ότι ο πολυτιμότερος πόρος που έχουμε όλοι είναι ο χρόνος. ”

"Η δουλειά μου δεν είναι να κάνω τη ζωή ευκολότερη για τους ανθρώπους. Η δουλειά μου είναι να τους κάνω καλύτερους. ”

"Είμαστε εδώ για να κάνουμε ένα βαθούλωμα στο σύμπαν. Διαφορετικά, γιατί αλλιώς να είμαι εδώ; ”

"Δεν έχει νόημα να προσλαμβάνεις έξυπνους ανθρώπους και μετά να τους λες τι να κάνουν. Προσλαμβάνουμε έξυπνους ανθρώπους για να μας λένε τι να κάνουμε. ”

"Δεν υπάρχει επιτυχημένος άνθρωπος που δεν έκανε ποτέ λάθος. Υπάρχουν μόνο επιτυχημένοι άνθρωποι που έκαναν λάθη αλλά στη συνέχεια άλλαξαν τα σχέδιά τους με βάση αυτά τα λάθη. Είμαι ένας από αυτούς. ”

"Μείνε πεινασμένος. Μείνε ανόητος. ”

"Μην δουλεύεις 12 ώρες την ημέρα, δούλεψε με το κεφάλι σου. ”

"Εστίαση και απλότητα - αυτό είναι το μάντρα μου. Η απλότητα είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί από την πολυπλοκότητα: Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να καθαρίσεις τη σκέψη σου και να κάνεις κάτι απλό. ”

"Η τεχνολογία δεν είναι τίποτα. Αυτό που είναι σημαντικό και τι είναι πραγματικά σωστό είναι να πιστεύεις στους ανθρώπους. Δώστε τους εργαλεία και θα κάνουν υπέροχα πράγματα μαζί τους. ”

"Θα αντάλλαζα όλη μου την τεχνολογία για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη. ”

"Θέλω να αφήσω το σημάδι μου σε αυτή τη ζωή, μια που θα αντηχεί μακριά σε όλο το σύμπαν! ”

~ Steve Jobs