21.10.24

Παράρτημα Πιερίας της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών "ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ"-Δράση στην πλατεία Ελευθερίας -φωτο

Το Παράρτημα Πιερίας της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών "ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ", στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού πραγματοποίησε δράση με σκοπό να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει κάθε γυναίκα να υιοθετήσει την πρόληψη στην καθημερινότητά της, παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η δράση για την στήριξη του μικρού Ηλία μας με συλλογή δείγματος μυελού των οστών.
Οι δύο δράσεις πραγματοποιήθηκαν στον πεζόδρομο Κατερίνης το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 , σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας, το Σύλλογο Καρκινοπαθών Πιερίας και την Διασωστική Ομάδα Πιερίας,όπου διανεμήθηκαν ειδικά ενημερωτικά έντυπα, η ρόζ κορδέλα και γλυκά κεράσματα απο τα μέλη του συλλόγου μας στον κόσμο που επισκέφτηκε το περίπτερο για να ενημερωθεί και στους εθελοντές δότες δείγματος μυελού των οστών. Η Δρ.Δήμητρα Μανωλακάκη Διευθύντρια Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν Κατερίνης χειρουργός μαστού,την οποία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως που ανταποκρίνεται και συμμετέχει πάντα στην δράση μας, ήταν στη διάθεση των παρευρισκομένων για να λύσει απορίες και να δώσει οδηγίες, ώστε κάθε γυναίκα να υιοθετήσει την πρόληψη στην καθημερινότητά της. Επίσης για όσες κυρίες το επιθυμούσαν υπήρχε η δυνατότητα συνταγογράφησης μαστογραφίας,μέσω του Κοινωνικού Ιατρείου και για τις ανασφάλιστες συμπολίτισσες μας. Ευχαριστούμε για την παρουσία του τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας κ. Ηρακλή Τσανικίδη.Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες ,μέλη του συλλόγου καρκινοπαθων Πιερίας, για την συνδρομή τους στην δράση μας για την λήψη δείγματος μυελού των οστών η οποία είχε μεγάλη επιτυχία .Μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε θερμά, οι Βουλευτές Πιερίας κ.Φώντας Μπαραλιάκου με την σύζυγο του, ο κ. Σπύρος Κουλκουδίνας, η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου,η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Χρυσαυγή Δριστά, ο κ.Δημήτρης Κουσκουρίδης,η εκπρόσωπος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας κα Αθηνά Γεραρίδου, η πρόεδρος κα Πόλυ Σταματοπουλου και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων.
Σας ευχαριστούμε θερμά και ιδιαιτέρως τους δότες δείγματος μυελού των οστών και ευχή από καρδιάς όλων μας είναι να βρεθεί ο συμβατός δότης για τον μικρό Ηλία!
Η μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή του κόσμου μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας, προς όφελος της κοινωνίας μας.
Σας ευχαριστούμε θερμά όλους!!