20.10.24

"Σπάνε τα Ταμπού του Κεφαλόδεσμου" - Φιλανθρωπικό Γκαλά για τον Καρκίνο του Μαστού στην Κατερίνη. ΑΓΑΠΩ, ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, ΣΤΗΡΙΖΩ...ΕΛΕΤΕΜ... 100 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στο φιλανθρωπικό γκαλά, για τον Καρκίνο του Μαστού στο κέντρο της Κατερίνης. Γυναίκες που κέρδισαν τη μάχη, γυναίκες που παλεύουν καθημερινά

να μείνουν όρθιες. Όλες τους όμως αγωνίζονται με δύναμη και αξιοπρέπεια.

Με σύνθημα ΑΓΑΠΩ, ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, ΣΤΗΡΙΖΩ, η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης - Παράρτημα Ν.Πιεριας, η ΕΛΕΤΕΜ, οργάνωσε την εκδήλωση για την υποστήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας, με μεγάλη επιτυχία!
Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης - Παράρτημα Ν.Πιεριας, κ. Διονυσία Κατσικούδη, υπογράμμισε ότι «Στόχος της εκδήλωσης είναι να σπάσουμε το ταμπού της μαντήλας, του κεφαλόδεσμου για την περίοδο που μία γυναίκα αγωνίζεται ενάντια στον καρκίνο και βιώνει τα συναισθήματα του πόνου, της αμφισβήτησης, της αγωνίας για την ίδια τη ζωή της. Για αυτό και η παρομοίωση με τις τέσσερις εποχές: Φθινόπωρο, Χειμώνας, Άνοιξη, Καλοκαίρι. Δηλαδή: Γνωστοποίηση της ασθένειας, Θλίψη/Αγωνία για τη θεραπεία, Αγώνας για ίαση και στο τέλος Νίκη".

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, γυναίκες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο του μαστού, οι ίδιες ή συγγενείς τους περπάτησαν (φορώντας μαντήλα), στην πασαρέλα για να αναδείξουν τον αγώνα τους και να «φωνάξουν» ότι η ομορφιά πηγάζει από τον εσωτερικό τους κόσμο και από την ίδια την ψυχή τους.
Ακούστηκε τραγούδι από τον Νίκο Γκανά, γραμμένο για την εκδήλωση, ποιήτριες διάβασαν ποιήματά τους, ενώ θερμό χειροκρότημα δέχθηκαν όλες οι γυναίκες που συμμετείχαν στην πασαρέλα με τον κεφαλόδεσμο.
Ήταν μια εκδήλωση με μεγάλη συμμέτοχή, πλήθος γοητευτικών γυναικών, κάθε ηλικίας, που αποδεικνύει τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη κοντά στους συνανθρώπους μας που αγωνίζονται για μια όμορφη ζωή.