15.6.24

3rd Greek TopWomen Awards σε 22 κορυφαίες γυναίκες στο επιχειρείν & τον πολιτισμό. Φωτογραφίες ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

Τιμής ένεκεν σε 7 μητέρες που έχασαν τις κόρες τους σε γυναικοκτονίες ή κακοποιήθηκαν
«Κάντε κάτι», η έκκληση της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη για να μην ξεχαστούν οι γυναικοκτονίες
Απονεμήθηκαν τα 3rd Greek Top Women Awards, επιβραβεύοντας αφενός μεν τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα 22 κορυφαίων Ελληνίδων - leaders της επιχειρηματικότητας & του πολιτισμού ενώ στη συνέχεια τιμήθηκαν 6 μητέρες που βιώνουν το άφατο δράμα μετά τις γυναικοκτονίες των κοριτσιών τους.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας “Κωνσταντίνος Μίχαλος” του ΕΒΕΑ, Αμερικής 8, με πρωτοβουλία των ιστοσελίδων www.eirinika.gr και www.madeingreece.news.

Το Life Achievement Award έλαβε η μεγάλη κυρία της Ελληνικής ναυτιλίας Αγγελική Φράγκου , Πρόεδρος & CEO της NAVIOS Maritime Partners L.P.

Η Ειρήνη Βενιάμη επίσης από τον χώρο της ναυτιλίας και η Managing Director της Credit Agricole στην Ελλάδα Νικολέτα Παναγιωτοπούλου ,της επέδωσαν το βραβείο - αντίγραφο του έργου «Ημερολόγιο ενός πλοίου» του αείμνηστου ζωγράφου Παύλου Σάμιου .

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, η πρώην Επίτροπος και υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου , ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα Françoise Auer ,ο διευθυντής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης .

H κεντρική ομιλία ήταν της ψυχολόγου - συγγραφέως Ελισάβετ Μπαρμπαλιού με τίτλο : «Μαζί στον δρόμο για την συμφιλίωση των δύο φύλων»

Στο Α΄ μέρος βραβεύτηκαν 22 γυναίκες-πρότυπα στο επιχειρείν, στον πολιτισμό και στην κοινωνία.

Τα βραβεία στις γυναίκες - πρότυπα απονεμήθηκαν στις ακόλουθες εξέχουσες προσωπικότητες, οι οποίες παρατίθενται με αλφαβητική σειρά:

1. Γιάννα Ανδρονοπούλου, CEO της Microsoft Hellas

2. Δάφνη Βαλέντε, Σχεδιάστρια Μόδας

3. Λιάνα Γούτα, Γενική Διευθύντρια, European Fuel Manufacturers Association

4. Κωνσταντία Δημογλίδου, Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας

5. Έλενα Καλλονά, Managing Director της Jungheinrich Hellas

6. Φωτεινή Καραγιώργη, CEO της Giochi Preziosi ΕΛΛΑΣ Α.Ε

7. Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ηθοποιός

8. Κατερίνα Κασκανιώτη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε.

9. Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ΕΕΔΕΓΕ & εκτελεστική Αντιπρόεδρος ΙΜΕ

10. Νίκη Λυμπεράκη, Δημοσιογράφος

11. Αντιγόνη Λυμπεροπούλου, CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων

12. Έλενα Μελίδη, Διευθύντρια του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού

13. Φιλίππα Μιχάλη, CEO της NN HELLAS

14. Ελισάβετ Μπαρμπαλιού, Ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Συγγραφέας

15. Εύα Νάθενα, Ενδυματολόγος, Σκηνογράφος, Σκηνοθέτης της ταινίας ΦΟΝΙΣΣΑ

16. Ελισάβετ Νίκα, Managing Director της COVARIANCE

17. Ντίνα Νικολάου, Διεθνής Σεφ

18. Δέσποινα Ξυνού, CEO & Πρόεδρος της OK Anytime

19. Ιωάννα Σαΐτη, CEO της Intercomm Foods

20. Λουκία Σαράντη, Πρόεδρος της Ακρίτας Α.Ε., Πρόεδρος του ΣΒΕ

21. Ελίνα Τζίβα -Μουστάκη, Δημιουργός του Happy Study
   




Οι απονεμητές των βραβείων συμπεριλαμβανομένων των αναφερθέντων παραπάνω που απηύθυναν χαιρετισμούς :

Άννα Καμαρίδη Αντιπροέδρος του Όμιλου Καμαρίδης GlobalWire ,Μαίρη Ανν Βελλή Πρόεδρος κ Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας ΒΙΑΠ ΜΕΝΤΕL

Κώστας Γιαννόπουλος Πρόεδρος στο Χαμόγελο του παιδιού

Αντωνία Καρρά Σχεδιάστρια κοσμημάτων και πρέσβειρα της Diane Von Furstenberg

Άννα Καραμάνου Πρώην Ευρωβουλευτής , μέλος του Προεδρείου πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των φύλων,

Λεωνίδας Παπαδόπουλος Μαιευτήρας Γυναικολόγος Διευθύνων σύμβουλος του μαιευτήριο Λητώ

Δημήτρης Παρασκευάς Διεθνής Δικηγόρος ,Αρετή Χαρτοφύλακα Συγγραφέας ,

Βάνα Χριστόπουλου Επιχειρηματίας και γενική γραμματέας του συνδέσμου βιομηχανιών Αττικής Πειραιά

Σε κλίμα ανείπωτης συγκίνησης στο Β’ Μέρος τιμήθηκαν 7 μητέρες που έχασαν τις κόρες τους σε γυναικοκτονίες ή υπήρξαν θύματα βίας και κατάφεραν να γίνουν πιο δυνατές.

Οι περισσότερες εξ’αυτών έχουν γίνει φίλες και « μία γροθιά», δημιούργησαν μάλιστα το σωματείο «Γίνε άνθρωπος»https://www.gineanthropos.gr

Μεταξύ των τιμηθεισών ήταν και η κυρία Μαρία Κοτρώτσου μαζί με την κόρη της σε αμαξίδιο πλέον , την Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, «το κορίτσι της Πάρου».

Οι «μάνες κουράγιο» , παραλαμβάνοντας τα βραβεία τους με τις συμβολικές «κόκκινες γόβες» του Παύλου Σάμιου , περιέγραψαν με σπαραγμό η καθεμία την «επόμενη» μέρα με δικό της δράμα , καθεμία ξεχωριστά αλλά και οι οικογένειες τους μετά την οδυνηρή απώλεια των δολοφονιών των κοριτσιών τους .

Από εκείνη τη στιγμή , κατασυγκινήθηκαν όλοι οι παρόντες μέσα στην αίθουσα της τελετής βράβευσης , όταν μία μία , οι μητέρες άρχισαν να μοιράζονται τις σκληρές στιγμές που βιώνουν στις δικαστικές αίθουσες ακούγοντας τους θύτες , να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα , των αποτρόπαιων εγκλημάτων τους .

Μας διηγήθηκαν και παρακολουθούσαμε όλοι αποσβολωμένοι πως οι μητέρες αυτές προσπαθούν να κρατήσουν ενωμένα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για να προχωρήσουν μπροστά, μετά τη συμφορά.

Τα βραβεία τιμής ένεκεν απονεμήθηκαν στις κυρίες:

1. Κούλα Αρμουτίδου μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη – Ρόδος

2. Μαρία Κοτρώτσου μητέρα της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη – Πάρος

3. Ελένη Κρεμαστιώτη μητέρα της Ερατούς Μανωλακέλλη - Μυτιλήνη

4. Κατερίνα Κώτη μητέρα Ντόρας Ζαχαριά - Ρόδος

5. Αλέκα Μάκου μητέρα της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου – Φολέγανδρος

6. Χρύσα Μπέρδου αδερφή Πολυξένης - Κηφισιά

7. Ρόζα Φωτιάδου μητέρα της Σοφίας Σαββίδου - Κηφισιά

Η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι «Γίνε Άνθρωπος» ,το οποίο ερμήνευσε η σοπράνο Ναδίνα Τζιάτζιου των Operatical, η οποία έγραψε τους στίχους και την μουσική ενώ την συνόδευσε με το τσέλο της η Λυδία Παναγιωταρέα .

Την τελετή απονομής των βραβείων Greek TopWomen Awards παρουσίασαν η Ειρήνη Νικολοπούλου διοργανώτρια & εκδότρια των ιστοσελίδων www.eirinika.gr, www.madeingreece.news και η Ιόλη Βάρτσου.

Την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων , με την Πρόεδρο Σάγια Τσαουσίδου να συμμετέχει στην παρουσίαση της εκδήλωσης .

Τα βραβεία Greek Top Women Awards είναι κάτι περισσότερο από απλές διακρίσεις- είναι ένας φόρος τιμής στη διαρκή δύναμη και την επιδραστική συνεισφορά των γυναικών στην Ελλάδα , με στόχο να δημιουργηθούν κίνητρα και για influencers ανθρωπιάς .

Κλικ εδώ για το σύνολο των φωτογραφιών
https://we.tl/t-3Jy7rqCuoO
φωτογραφιες Βασίλης Κουτρουμάνος


Τα βραβεία «Οι κόκκινες γόβες» και «Το Ημερολόγιο του Πειραιά» είναι αντίγραφα έργων του αείμνηστου ζωγράφου Παύλου Σάμιου.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις λεζάντες με τις βραβευθείσες

https://www.eirinika.gr/article/272938/3rd-greek-topwomen-awards-se-22-koryfaies-gynaikes-sto-epiheirein-ton-politismo-life

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πολύ επικοινωνήστε με την Ειρήνη Νικολοπούλου 6944844198

irene.nikolopoulou@gmail.com

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς:

Tην εταιρεία ρούχων MARINA V , την ARTWORX και την Μαρία Ξανθάκου, σύζυγό του αείμνηστου Παύλου Σάμιου για τα αντίγραφα των έργων του σπουδαίου ζωγράφου που μας διέθεσε για τα βραβεία, τα DR PRINOU ,τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΔΙΟ, το St. George Lycabettus Lifestyle Boutique Hotel Athens, την BOUTARI

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ELIKON Graphic Arts που δημιούργησε όλα τα αντίγραφα των βραβείων & το σύνολο των γραφιστικών της εκδήλωσης .