19.6.24

Αυλαία των "Εαρινών Ημερών Μουσών 2024", (με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων και θετικό απολογισμό )

Την Κυριακή,16 Ιουνίου, έπεσε η αυλαία των "Εαρινών Ημερών Μουσών 2024", ενός καταξιωμένου πλέον θεσμού, σκορπίζοντας ένα κύμα πολιτιστικής δροσιάς στον τόπο μας.
Το πολυπληθές κοινό απόλαυσε και χειροκρότησε θερμά, μία ακόμη ξεχωριστή εκδήλωση,με χορό και τραγούδι από τα τμήματα της Παιδικής Χορωδίας,του Χορευτικού και της Χορωδίας της Ε.Π.Μ.

Τη βραδιά άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος της Εστίας κ. Ευθύμιος Μαυρίδης και ακολούθησε ο βουλευτής Πιερίας κ.Ξενοφών Μπαραλιάκος.

Η μουσικοχορευτική βραδιά ξεκίνησε με την παιδική χορωδία του συλλόγου μας, νεοσύστατο τμήμα, με υπεύθυνες την κ.Μαρία Βούλγαρη και την κ.Εκατερίνα Ελενίδη.Τα μικρά παιδιά τραγούδησαν με την ψυχή τους!Και όταν τα παιδιά τραγουδούν ο κόσμος μας γίνεται ομορφότερος!

Στη συνέχεια, οι χορεύτριες και οι χορευτές του Χορευτικού τμήματος, μας ταξίδεψαν στο βασίλειο του Ποσειδώνα, στην αέναη ομορφιά του Αιγαίου των μύθων και της πραγματικότητας, του έρωτα και του πόνου,των καραβιών και των ποθητών λιμανιών.
Η χορευτική παράσταση,με πρωτεργάτες τους δασκάλους παραδοσιακού χορού κ. Γιώργο Δημόπουλο και κ.Χρήστο Λυκεσά, σκιαγράφησε τη δύναμη,τη σημασία και την επίδραση του υγρού γαλάζιου στοιχείου στην ιδιοσυγκρασία και στην ταυτότητα της Ελληνικής ψυχής.

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης, χορωδοί, σολίστες και μουσικοί παρουσίασαν τραγούδια, ανασύροντας μνήμες και θύμησες, ενός μακρινού ρομαντικού και νοσταλγικού παρελθόντος, αλλά και μνήμες μεταγενέστερων εποχών.
Ύμνησαν τη ζωή,τη θάλασσα,τον έρωτα και έφτασαν στο εντυπωσιακό φινάλε όπου χορευτές και κοινό,με κέφι και χαμόγελα,σιγοτραγούδησαν και χόρεψαν τα παραδοσιακά τραγούδια, Αιγιώτισσα,Σαμιώτισσα,μήλο μου κόκκινο και Βασιλική, δημιουργώντας έναν μεγάλο κύκλο.

Έκπληξη της βραδιάς η σοπράνο κ.Κατερίνα Καρατζά, καθηγήτρια Μονωδίας -Μελοδραματικής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και καθηγήτρια του μαέστρου της Εστίας Ευθύμη Μαυρίδη,την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Την ορχήστρα αποτελούσαν οι:

*Απόστολος Γκασδόγκας, κλαρινέτο
*Εκατερίνα Ελενίδη, πιάνο
*Μαγδαληνή Κουτσουρά, βιολί
*Θάνος Κωστόπουλος,ντραμς
*Φανή Παπαντωνίου, κρουστά
*Αλέξανδρος Σαλαβέρης Μπουρσανίδης, κιθάρα
*Κοσμάς Σουλής, ακορντεόν
*Άλκηστις Τσιτουρίδου, φλάουτο
*Μαρίκα Φωτοπούλου, βιολί

Σολίστες: Κατερίνα Καρατζά, Μαρία Στάθη και Γιώργος Χασαμπένης
Μουσική διεύθυνση ο μαέστρος της Ε.Π.Μ. Ευθύμιος Μαυρίδης.

Με την παρουσία της τίμησε την εκδήλωση η π.βουλευτής Πιερίας κ.Μαρία Μίχου.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν και κόπιασαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η παράσταση και όλους εσάς που με την αγάπη σας και την παρουσία σας στηρίζετε τις εκδηλώσεις του συλλόγου μας!
    











Το Διοικητικό συμβούλιο της Εστίας Πιερίδων Μουσών