11.5.24

«Δρόμοι ανοικτοί: Κατερίνη – Kragujevac!» - Σήκωσε & επίσημα αυλαία η πολυθεματική ανοιξιάτικη γιορτή-ΦΩΤΟ


«Δρόμοι ανοικτοί: Κατερίνη – Kragujevac! Στη νέα Δημοτική Αρχή αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε μία εξωστρεφή και δυναμική πολιτική. Με την αδελφοποίησή μας με το Kragujevac της Ορθοδοξίας, του πολιτισμού, του τουρισμού, του περιβάλλοντος πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθούν γέφυρες επικοινωνίας στη νέα εποχή με επίκεντρο τη διαπολιτισμική, την κοινοτική - κοινωνική, την οικονομική συνεργασία». Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος καλωσορίζοντας χθες το απόγευμα, κατοίκους και επισκέπτες στην επίσημη έναρξη της πολυθεματικής γιορτής που φιλοξενείται στο Δημοτικό Πάρκο.

«[…] Εκφράζοντας είμαι βέβαιος και τη βούληση των πολιτών της Κατερίνης, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ δυναμικά. Ας ξεκινήσουμε από εδώ να χτίσουμε μαζί Κατερίνη, Ελλάδα, Kragujevac και Σερβία, μια σχέση φιλίας και σεβασμού, και αλληλεγγύης. Μια δημιουργική σχέση αδελφοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Η πολυθεματική γιορτή διοργανώνεται με αφορμή την αδελφοποίηση της Κατερίνης με τη σέρβικη πόλη του Κραγκούγιεβατς, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού με την υποστήριξη της Polis Δημοτικά Πάρκινγκ Α.Ε. και θα διαρκέσει έως τις 13/05. Χαλαρή διάθεση, ψυχαγωγία, διασκέδαση για όλες τις ηλικίες και λαχταριστές γεύσεις (street food) τίθενται στο επίκεντρο της ανοιξιάτικης γιορτής της πόλης.

Δημιουργία αφορμών φιλίας & συνεργασίας

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «[…] Είναι αναγκαίο να δημιουργούμε αφορμές για να επιβεβαιώνουμε το πόσο κοντά βρισκόμαστε διαχρονικά οι δύο λαοί. Η αδελφοποίηση με την πόλη του Kragujevac είναι λοιπόν μία τέτοια αφορμή. Είμαστε σήμερα εδώ με δρόμους ανοιχτούς, open roads, όπως ονομάσαμε την εκδήλωσή μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους τουριστικούς φορείς και συλλόγους του τόπου μας, που είναι ανάμεσά μας και που εδώ και πολλά χρόνια ήταν οι πρώτοι που πέτυχαν και άνοιξαν δρόμους επικοινωνίας, συνεργασίας και συναδέλφωσης με τη φίλη Σερβία».

Αρωγός τα δημοτικά πάρκινγκ

«Είμαστε πάντα αρωγοί στις πρωτοβουλίες του Δήμου Κατερίνης και στην προκειμένη περίπτωση της αντιδημαρχίας Πολιτισμού/Τουρισμού. Συνεχίζουμε τώρα με την εκδήλωση στο δημοτικό πάρκο. Τα οφέλη που θα έχει για τον τόπο μας και για το Kragujevac η αδελφοποίηση θα είναι πολλαπλά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της «Polis Δημοτικά Πάρκινγκ Α.Ε.», Γεώργιος Μπαλαούρας.

«Χτίζονται» δεσμοί φιλίας και κατανόησης

.Από την πλευρά του, ο Radomir Erić, υπεύθυνος οικονομικών Δήμου Κραγκούγιεβατς μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Nikola Dašić, του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών της Σέρβικης πόλης. «Χτίζουμε» δεσμούς φιλίας, αμοιβαίας κατανόησης και δημιουργικής συνεργασίας των λαών μας. Το Kragujevac και η Κατερίνη είναι δύο πόλεις με μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον των χωρών μας, Ελλάδας και Σερβίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στις έναρξη των εκδηλώσεων παρέστησαν επίσης: αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και ενώσεων, ενώ από την Σερβία και οι: Νικόλαος Σλιουσαρένκο, πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Σερβίας (Hellenic Business Association of Serbia - HBA), Dragan Stojanovic, πρόεδρος του συλλόγου ελληνοσερβικής φιλίας "ΦΙΛΟΣ" κ.ά. Στη διάρκεια της έναρξης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ανάμεσα στους εκπροσώπους των δύο Δήμων

Παρούσα η δύναμη της παράδοσης

Οι βροχοπτώσεις που επικράτησαν χτες το απόγευμα δεν πτόησαν τα χορευτικά σχήματα του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» και του Κραγκούγιεβατς να παρουσιάσουν καταχειροκροτούμενα χαρακτηριστικούς Ελληνικούς και Σέρβικους χορούς, αντίστοιχα.

Η πολυθεματική γιορτή περιλαμβάνει:

Trade Show

Gastronomy Experience- Street Food

Culture Events

Kids Activity

#openroadstokragujevac#katerini