16.4.24

ΘΕΑΤΡΟ, τοπικότητα και παγκοσμιότητα...Στο Κέντρο Τεχνών Εννέα Μούσες της Κατερίνης-ΦΩΤΟ

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Θέατρο-τοπικότητα και παγκοσμιότητα» διοργάνωσαν οι Φίλοι του Μουσείου Πόλης Κατερίνης, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του Θεάτρου Πήγασος. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό Κέντρο Τεχνών Εννέα Μούσες και συμμετείχαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡΦΕΟ) Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο σκηνοθέτης - ηθοποιός και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολύμπου Γιώργος Χανδόλιας και ο ηθοποιός του ΚΘΒΕ Δημήτρης Σιακάρας. Το συντονισμό ανέλαβε ο οικοδεσπότης της έκθεσης ηθοποιός και σκηνοθέτης του Θεάτρου Πήγασος Χάρης Αμανατίδης, ενώ ο Γιάννης Ποικιλίδης καλωσόρισε το κοινό στην όμορφη εκδήλωση.
Μέσα από τις τοποθετήσεις και το διάλογο, αναδείχθηκε η θεατρική "τοπικότητα" στην παγκοσμιότητα, καθώς οι τρεις θεατράνθρωποι,  Χανδόλιας, Σιακάρας και Αμανατίδης, στην καλλιτεχνική τους πορεία, συνεργάστηκαν με κορυφαία ονόματα του θεάτρου εντός κι εκτός συνόρων. Κοινός παρονομαστής, η αφετηρία. Η Πιερία και η αγάπη τους για την υποκριτική. Ονόματα όπως ο Κάρολος Κουν, ο Θ. Τερζόπουλος, ο Ουίλσον,  ογκόλιθοι -σκηνοθέτες στο χώρο του θεάτρου παγκοσμίως, ήταν  δάσκαλοι και συνεργάτες τους!
 Ο Πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ  κ Παπαχρήστος εστίασε στην τοποθέτησή του, στις συνεργασίες με τον θεσμό που ξεκίνησε ο ίδιος "την τιμώμενη χώρα" , με 14 ως τα σήμερα χώρες, με τις οποίες πραγματοποιούνται πολιτιστικές συνεργασίες οι οποίες επιφέρουν πολλαπλά οφέλη στην Πιερία.